Foodora-streiken over: - Nå skal vi feire

Foodora-syklistene tilbake på jobb etter enighet om tariffavtale. - Får minst 15 000 kroner ekstra i året, sier Fellesforbundet.

TILBAKE: Foodora-syklistene er tilbake på jobb, etter at de kom til enighet om en tariffavtale. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB Scanpix
TILBAKE: Foodora-syklistene er tilbake på jobb, etter at de kom til enighet om en tariffavtale. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Streiken blant Foodora-syklistene, som har pågått siden 19. august, er over. Det er klart fredag morgen.

- Jeg gratulerer dem med å ha fått gjennomslag i kravet om tariffavtale. At Foodora i dag signerer tariffavtale setter en helt ny og viktig standard i fremtidens arbeidsliv, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, til Dagbladet.

Han forteller at alle element i en tariffavtale nå er med, inkludert AFP.

- Vi er spesielt glad for et tillegg på grunnlønn, tillegg for utstyr og et eget vintertillegg. I sum utgjør dette minst 15 000 kroner i året for syklister som jobber fulltid. Det er veldig gode resultater, sier Eggum.

Fryktet kundekonsekvenser

Sykkelbudene i Foodora har de siste årene organisert seg i Transportarbeiderforbundet som nå er en del av Fellesforbundet. Kravet om tariffavtale ble sendt før sommeren. Da Foodora og Fellesforbundet møttes til mekling 19. august ble de ikke enige, og streiken startet dagen etter med at 102 sykkelbud la ned arbeidet sitt.

Foodora mente kravene fra NTF ville økt selskapets utgifter dramatisk.

- Vi skal gjøre vårt beste for å se til at servicen blir så god som mulig, men dette vil få noen konsekvenser for kundene våre. Vi jobber på og holder fokus, og håper at vi kan komme til en enighet med Fellesforbundet, sa Foodora-sjef Carl Tengberg til Dagbladet den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer