Foodora-syklister tas ut i streik

Rundt 100 syklister tas ut i streik fra tirsdag morgen. - Vil få konsekvenser for kundene, sier Foodora-sjef Carl Tengberg.

FOODORA: Foodora har blitt et populært leveringstilbud av mat i flere norske storbyer. Likevel går selskapet med underskudd. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix
FOODORA: Foodora har blitt et populært leveringstilbud av mat i flere norske storbyer. Likevel går selskapet med underskudd. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er brudd i forhandlingene om en tariffavtale mellom Foodora og Norsk Transportarbeiderforbund, som er en del av Fellesforbundet. Det opplyser Foodora i en pressemelding.

Dermed tas 85 av 600 Foodora-syklister ut i streik fra tirsdag morgen, opplyser sjef i foodora, Carl Tengberg til Dagbladet. Det er Oslo som blir rammet av streiken.

Fellesforbundet viser på sin side til at det er 102 medlemmer hos dem som er ansatt i Foodora.

Foodora mener kravene fra NTF ville økt selskapets utgifter dramatisk, og gjort det svært vanskelig å drive videre i Norge med faste ansatte.

- Vi skal gjøre vårt beste for å se til at servicen blir så god som mulig, men dette vil få noen konsekvenser for kundene våre. Vi jobber på og holder fokus, og håper at vi kan komme til en enighet med Fellesforbundet, sier han.

174 kroner i timen

Ifølge selskapet tjener syklistene i snitt 174 kroner i timen. Inkludert tips tjener de i snitt 185 kroner i timen.

Foodora viser til at de fremdeles er et selskap i oppstartsfasen og at de leverte et tap på 11,2 millioner kroner i 2018. Med tariffavtalen fra NTF ville tapet blitt mangedoblet, og økt ytterligere i 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer