Fook Yew kom, kjøpte og vant

Triumferende entret Star Cruises-sjefen Colin Au Fook Yew den ekstraordinære generalforsamlingen i Norwegian Cruise Line (NCL). Han kom for å plante flagget etter seieren han vant allerede onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det varslede sjøslaget i Gamle Logen i Oslo var for lengst avlyst. Halvparten av de påmeldte aksjonærene gadd ikke engang møte på generalforsamlingen. Christen Sveaas - eller «Den hvite ridder» som han har kalt seg - var ikke å se. Spenningen var over.

Taus Hegnar

Finanskjendis Trygve Hegnar, som solgte seg ut av NCL onsdag, sa ikke et ord. Og avtroppende styreleder Kristian Siem ønsket de malaysiske eierne lykke til. Riulf Rustad, Sveaas høyre hånd i det mislykkede forsøket på å presse opp prisen på NCL, beklaget at de ikke hadde lyktes. Noe som koster Sveaas 60 millioner kroner.

- Vi kan ikke vinne hver gang, sa Rustad, vel vitende om at pengebingen langt fra er tømt.

Star fikk inn sitt nye styre, ledet av styregrossist Ole Lund. En enslig røst i salen undret på om det var mulig å stemme imot. Til det var resultatet for åpenbart, mente den nøytrale møteleder Jan Fredrik Wilhelmsen. Dessuten fantes det ikke noe alternativ.

Omstridt

Ikke engang NCL-styrets omstridte konvertering av et obligasjonslån til aksjer fikk opp temperaturen. Star mener konverteringen skjedde til for lav kurs. NCL-direktør Geir Aune forsøkte å forklare, men det malaysiske rederiets advokat, Rolf Johan Ringdal, var ikke tilfreds.

- Vi har bare fått vite at NCL i prosessen har sendt ut børsmeldinger for å posisjonere seg, beklager Ringdal.

Det nye styret skal vurdere om det er grunnlag for å forfølge saken rettslig.

SPRADER: Star-sjef Colin Au Fook Yew satt med alle kortene da spillet om NCL ble avsluttet med ekstaordinær generalforsamling i Gamle Logen i går.