For + imot = like langt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NARKOTIKA: Går myndighetene til krig mot narkotika, svarer bakmennene med å bli smartere. Reell endring får vi bare ved å fjerne grunnlaget for det illegale markedet. Kjøp og salg av narkotika handler ikke bare om estetikken ved Oslo S. Det har John Olav Egeland rett i. Men i kommentaren sin 17. juli skriver han at det er enkelt å «utstyre politiet med midler og mål i kampen mot narkotika». Det kunne vært enkelt hvis bakmennene var som røverne i Kardemomme by. Hvis de innså at det var koseligere å være baker og brannmann så fort politiet satte foten ned. Men vi snakker ikke om en gjeng som norsk politi kan hamle opp med, uansett ressurser. Vi snakker om en av verdens største illegale industrier. Sandefjord-legen Martin Haraldsen anslår at det omsettes heroin for cirka fire milliarder kroner årlig bare i Norge. Blant dem som forsyner oss med stoffet, er Taliban. Egeland påpeker med rette at profitørene er profesjonelt hjerteløse. Det burde vært overflødig å tilføye at illegal narkotikahandel opprettholder et hjerteløst, verdensomspennende nettverk uten like. Men nettopp dette synes folk å glemme når de tror løsningen er å bevilge mer penger til norsk politi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer