SAVNET: Det har gått snart to uker siden Jayme Closs' foreldre ble funnet drept i familiens hjem i Barron, Wisconsin. Jayme er fremdeles savnet. Foto: HO / Barron County Sheriff's Department / AFP / NTB scanpix
SAVNET: Det har gått snart to uker siden Jayme Closs' foreldre ble funnet drept i familiens hjem i Barron, Wisconsin. Jayme er fremdeles savnet. Foto: HO / Barron County Sheriff's Department / AFP / NTB scanpixVis mer

For 12 dager siden ble foreldrene hennes funnet drept. Jayme (13) er fremdeles savnet

Lørdag var det begravelse for Jayme Closs' foreldre.

For 12 dager siden ble ekteparet James (56) og Denise (46) funnet drept i sitt eget hjem i Barron i Wisconsin.

- Vi kommer til å finne henne

Lørdag ble ekteparet gravlagt, mens deres 13 år gamle datter Jayme fremdeles er savnet. Hun har ikke blitt sett siden kvelden før foreldrene ble funnet drept.

Selv om politiet mener at Jayme ikke dro frivillig fra familiens hjem, er det ingen som har gitt opp håpet. I foreldrenes dødsannonse står det blant annet at de har ett gjenlevende barn, 13 år gamle Jayme.

- Det er ikke en person der inne som ikke tror at Jayme skal komme hjem, og vi kommer til å finne henne og bringe henne hjem, sa politisjef i Barron County, Chris Fitzgerald.

Han var til stede under bisettelsen, og bidro blant annet med sikkerhet utenfor St. Peter Catholic Church.

- Jeg kan ikke forestille meg hva familien går gjennom på en dag som dette. De gravlegger to og det er fremdeles en som er savnet, sier Fitzgerald.

Doblet belønning

Ingen har sett 13 år gamle Jayme etter at foreldrene ble funnet drept. Politiet rykket den morgenen etter en uvanlig nødsamtale fra Denise Closs' mobiltelefon.

Ifølge politiet kunne man høre lyder i bakgrunnen, men ingen snakket direkte med nødtelefonoperatøren.

Da politiet kom fram fant de James og Denise drept. Jayme var sporløst forsvunnet, og politiet mener hun ble bortført.

- Vi mener Jayme var i huset da dette (drapet, journ.anm.) skjedde, sa har Fitzgerald tidligere uttalt.

Fredag doblet politiet belønningen til de som kan bidra med tips som fører dem til 13 år gamle Jayme. Belønningen er nå 50 000 dollar, skriver nyhetsbyrået AP.

- Vær så snill, hvis du har informasjon, så vil vi høre fra deg, sa Justin Tolomeo fra FBI under en pressekonferanse.

- Vil aldri slutte å lete etter deg

Jaymes tante, Jennifer Smith, brukte pressekonferansen til å snakke direkte til niesa. Hun fortalte at familien savnet latteren hennes og at bestefaren hennes fremdeles ville ta henne med på handlerunden de hadde planlagt.

- Jayme, det går ikke et øyeblikk uten at vi tenker på deg og ber for deg. Vi trenger deg her for å fylle hullet i hjertene våre. Vi vil aldri slutte å lete etter deg, sa Smith.

Lørdag skrev politisjef Fitzgerald på Facebook at politiet har fått over 1900 tips i saken, og at 1700 av dem er sjekket.

«Det er et tips der ute som vil sørge for gjennombrudd i denne saken, la dem fortsette å komme inn», skriver Fitzgerald.

Noen av tipsene førte til at politiet rekrutterte 2000 frivillige til å gjennomføre store søk, men de har ennå ikke funnet noe som kan bidra til gjennombrudd i saken.

Det finnes riktignok to biler som politiet ønsker informasjon om. En rød eller oransje Dodge Challenger og en svart Ford Edge eller svart Acura MDX, biler som kan ha vært i nærheten av familiens rundt drapstidspunktet, skriver nyhetsbyrået AP.

Tidligere denne uka gikk også politiet gjennom familiens hjem for å forsikre seg om at de ikke har oversett noe. Da tok de også med seg noen gjenstander, men de har ikke gitt noen detaljer om hva slags gjenstander det dreier seg om.

Politiet jobber fremdeles døgnet rundt med å finne den savnede 13-åringen, men har fremdeles ingen anelse om hvem som står bak drapet og den antatte bortføringen, og hvorfor Closs-ekteparet ble drept.

- Kan aldri slutte å håpe

Ettersom dagene går blir det stadig vanskeligere å finne barn som blir bortført, sier Bob Lowery, visepresident ved National Center for Missing and Exploited Children.

- Men det betyr ikke at vi ikke gjør det, sier han.

Han peker på at en rekke saker der barn har vært savnet i både måneder og år før de har kommet til rette.

Elizabeth Smart (14) ble kidnappet fra sitt hjem i Utah i 2002. Hun ble funnet i live ni måneder etter.

Jaycee Dugard var 11 da hun ble kidnappet i 1991. Hun ble holdt fanget i 18 år før hun ble reddet.

Og i perioden 2002 til 2004 ble tre jenter på 14, 16 og 21 år bortført. De ble funnet i Cleveland i 2013, etter at en av dem ropte om hjelp.

- Fram til vi vet med sikkerhet (hva som har skjedd), kan vi aldri slutte å håpe, sier Lowery.