Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For 14 år siden voldtok og drepte han stedatteren. Nå vil 53-åringen ut av fengsel

Påtalemyndigheten vil forlenge fengselsoppholdet. 

2003: Mannen, som i 2003 var 40 år, ble dømt til forvaring i 21 år og til å betale oppreisningserstatning på 200.000. Foto: Stian Manka / NTB Scanpix
2003: Mannen, som i 2003 var 40 år, ble dømt til forvaring i 21 år og til å betale oppreisningserstatning på 200.000. Foto: Stian Manka / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 år etter at han voldtok og drepte stedatteren i Steinkjer krever den 53 år gamle mannen seg løslatt fra forvaring. Påtalemyndigheten er uenig og har reist sak for å forlenge fengselsoppholdet.

Da mannen drepte den elleve år gamle stedatteren i september 2002, var det andre gang mannen drepte. På 1980-tallet sonet mannen sju år i fengsel etter at han drepte sin 19-årige samboer.

Nå ønsker 53-åringen løslatelse fra fengselet, men påtalemyndigheten mener det vil representere en fare for samfunnet. Saken skal gå i to dager i Sør-Trøndelag tingrett, melder NRK.

– Det er påtalemyndighetens oppfatning at det fortsatt foreligger en nærliggende gjentakelsesfare, og det er grunnen til at vi har tatt ut tiltale, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, som skal føre saken for påtalemakten.

Etter det første drapet trodde sakkyndige mannen ikke ville drepe igjen, men de tok feil. Da han ble dømt for drapet på stedatteren, fikk han derfor 21 års forvaring, den lengste straffen som gis for drap. I retten sa mannen at drapet var seksuelt motivert, og senere ble han med på et forsøk med kjemisk kastrering.

For to år siden begjærte han seg løslatt, men den gang slo Sør-Trøndelag tingrett fast at mannen var like farlig som da han ble dømt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!