For 15 år siden gjorde jentene om tv-skjermene til soverom

Ga ny berømmelse til Jimmy Choo og Manolo Blahnik. Hva står egentlig igjen etter dem?

FLYTTET GRENSER:  TYPETE: Miranda (Cynthia Nixon), 

Charlotte (Kristin Davis), Samantha 

(Kim Cattrall) og Carrie (Sarah Jessica Parker) flyttet grenser for hva kvinner kunne snakke om på tv med «Sex and the City», som har 15-årsjubileum i sommer.  Foto: WARNER BROTHERS INTERNATIONAL TELEVISION
FLYTTET GRENSER: TYPETE: Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall) og Carrie (Sarah Jessica Parker) flyttet grenser for hva kvinner kunne snakke om på tv med «Sex and the City», som har 15-årsjubileum i sommer. Foto: WARNER BROTHERS INTERNATIONAL TELEVISIONVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tunge mafiosi med massive håndvåpen har større vekt enn designerkledde kvinner i stiletthæler, kroppslig og kulturelt.

Da James Gandolfini uventet døde tidligere i sommer, ble det møtt med noen dagers alvorlige tilbakeblikk der alle minnet hverandre på hvor skjellsettende «Sopranos» var.

Ingen synes lenger å nevne «Sex and the City», eller «Sex og singelliv», i samme sammenheng og med samme respekt.

Det har dels å gjøre med et svært sjangergap: Der «Sopranos» var et eksistensielt drama, var «Sex og singelliv» en lettbent comedy of manners om en venninneflokk med fire tydelige typer: Den sexfikserte, den romantiske, den ambisiøse og den nevrotiske.

Framsynt og risikovillig

Like fullt spilte serien en viktig rolle i å etablere tv-serien som mediet der det var mulig å se ufravendt på de sier av menneskenaturen som fikk den kommersielle kinofilmen til å slå blikket ned, der tabuer ikke gjaldt og livet kunne betraktes gjennom et mindre forskjønnende filter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.