SØK: FBI-agenter og det lokale politiet søker gjennom skråningen ved universitetsområdet i San Luis Obispo. FOTO: Joe Johnston / The Tribun of San Luis Obispo
SØK: FBI-agenter og det lokale politiet søker gjennom skråningen ved universitetsområdet i San Luis Obispo. FOTO: Joe Johnston / The Tribun of San Luis ObispoVis mer

For 20 år siden forsvant Kristin (19). Nå håper politiet at ny ledetråd løser forsvinningssaken

- Vi gir aldri opp, sier politisjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag 25.mai 1996 ble den 19 år gamle college-studenten Kristin Smart sett for siste gang.

Hun var student ved California Polytechnic State University i San Luis Obispo i California, og hadde vært på fest utenfor universitetscampusen.

På vei hjem til studenthybelen sin slo hun følge med to medstudenter.

Siden deres veier skiltes den kvelden har ingen sett henne.

- Gir aldri opp

Men nå håper FBI at de skal kunne løse saken en gang for alle. Tirsdag offentliggjorde de at de vil gå i gang med utgravninger på universitetscampusen.

«Formålet med utgravningen er å finne ut om levningene til Kristin Smart ble gravlagt på denne eiendommen», skriver de i en pressemelding.

- Vi arbeider også på andre steder, men vi vil ikke gå ut med hvor det er på dette tidspunktet, fordi jeg håper at dette vil lede til at vi finner Kristin eller at bevis vil gi både familien og hele lokalsamfunnet en avslutning på denne saken, sier politisjef Ian Parkinson, ved San Luis Obispo County Sheriff's Department, ifølge nyhetsbyrået AP.

ANTATT DØD: Kristin Smart forsvant for over 20 år siden. Foto: FBI
ANTATT DØD: Kristin Smart forsvant for over 20 år siden. Foto: FBI Vis mer

Politiet har de to siste årene fulgt en ledetråd som «sterkt antyder at Kristin kan ha blitt begravet i en skråning nær universitets «P»-landermerke».

- Campusen er det siste stedet Kristin ble sett. På grunn av stedets synlighet bestemte vi at det var best å fortelle hvorfor vi er her. Vi vil aldri gi opp, sier politisjef Parkinson til LA Times.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Person i politiets søkelys

I januar i år var FBI på campusområdet med spesialtrente hunder, som markerte på tre steder. Det er på disse stedene politiet nå graver.

Skråningen det nå graves i ble gjennomsøkt, til fots, av 400 frivillige i juni 1996. Da fant de ingenting.

Og selv om hundene markerte i skråningen, betyr det ikke at det er her Smart ligger gravlagt.

- Det er mange ting i dette området de kan markere på. Det kan være gamle bein. Det kan være blod fra en av dem som bor på campusen og som har vært her oppe. Det kan være mange ting, sier FBI-agent Tom Brenneis, ifølge The Tribune of San Luis Obispo.

Den siste personen som så Smart i live var en mannlig student, én av de to som slo følge med Smart den skjebnesvangre kvelden.

Han har fortalt politiet at han forlot Smart nær hennes studenthybel. Politiet har etterforsket mannen, men har aldri blitt arrestert eller siktet.

Ifølge politisjef Ian Parkinson er han fremdeles i politiets søkelys.

Har saksøkt person

- Smart-familien, som jeg har kommunisert med i de seks siste åra, og spesielt i dag, vet at vi er her. De støtter oss fullt ut, sier Parkinson, ifølge USA Today.

I en uttalelse sier Smarts familie at den nye utviklingen i saken gjør dem oppmuntret og håpefulle, skriver The Tribune of San Luis Obispo.

«Selv om vi håper og ber inderlig om at Kristin skal bli funnet og returnert til vår familie, så er vårt håp herdet av de to siste tiårs historie».

«Vi er sikre på at «personen som er i poltiets søkelys» snart vil bli holdt ansvarlig for å ha tatt hennes liv og skjult levningene hennes i 20 år».

Smart-familien har saksøkt mannen som er i politiets søkelys, men han har ikke blitt siktet for noe kriminelt i forbindelse med forsvinningssaken.

I forbindelse med søksmålet, som ble fremmet for en sivil domstol, nektet mannen «både generelt og helt spesiefikt, hver eneste anklage» som var reist mot ham.

Smart ble erklært «antatt død» i 2002.