<p>SIKTET: 54 år gamle Sheila Keen Warren er siktet for drapet på en 40 år gammel kvinne for 27 år siden. Foto: Splash News / NTB Scanpix<br>
</p><p><br>
</p>

SIKTET: 54 år gamle Sheila Keen Warren er siktet for drapet på en 40 år gammel kvinne for 27 år siden. Foto: Splash News / NTB Scanpix


Vis mer

For 27 år siden banket draps­klovnen på døra og skjøt henne i ansiktet. Nå kan gåten være løst

Politiet gjenopptok saken i 2014, og nå er en 54 år gammel kvinne siktet for drap. Hun har i mellomtiden giftet seg med offerets enkemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en varm maidag i 1990 Wellington i delstaten Florida. Den 40 år gamle Marlene Warren var hjemme i huset hun delte med sin ektemann Michael Warren, da en bil stoppet i parets oppkjørsel.

Kort tid etter ringte det på døra, og da Warren gikk for å åpne ble hun møtt av et overraskende syn.

På trappa sto en klovn kledd i oransje parykk, rød kulenese og et påmalt smil. I hendene holdt klovnen to ballonger og en blomsterbukett som ble overrakt Warren.

40-åringen tok imot gavene, men i stedet for å gå tilbake til bilen trakk klovnen opp en pistol og skjøt Marlene Warren i ansiktet.

Dette var det siste noen så til klovnen på 27 år, og ble starten på en drapsgåte som ikke fikk sin endelige løsning før denne uka.

En affære

Washington Post skriver at politiet tirsdag arresterte den nå 54 år gamle Sheila Keen Warren i hennes hjem, og siktet henne for drapet på Warren.

Den observante leser vil legge merke til at den siktede har samme etternavn som den avdøde, og ganske riktig - hun er nå gift med enkemannen etter Marlene.

Washington Post skriver at de to hadde en affære, og at det var mye som også pekte mot den da 27 år gamle kvinnen i 1990.

Bare timer etter drapet ringte de ansatte fra en utkledningsbutikk, og fortalte politiet at en kvinne hadde kjøpt et klovnekostyme hos dem to dager i forveien. De ansatte kunne også identifisere kvinnen.

I tillegg kunne de ansatte i en blomsterbutikk vitne om at Sheila hadde kjøpt en blomsterbukett bare halvannen time før drapet, men saken ble likevel henlagt.

Den ble gjenopptatt i 2014 og ABC News skriver at ny teknologi har ført dem til DNA-bevis de ikke hadde i 1990.

Kom overraskende

Marlene Warrens mor, Shirley Twing, sier til Florida Sun-Sentinel at pågripelsen kom som en overraskelse.

- Jeg trodde aldri at dette ville skje, men jeg håpet jo. Samtidig skulle jeg heller hatt henne i live, sier hun.

Hun beskriver datteren som en «unik, ung dame», og sier at hun er glad for at det hele nå omsider er over.

- Det føles godt at de har funnet hun som drepte henne, men det er vanskelig å bli påminnet det som skjedde. Jeg føler for å gråte, men er samtidig glad for at historien har fått en slutt.

I varetekt

Keen Warren sitter nå i varetekt i Abingdon i delstaten Viriginia mens hun venter på å bli utlevert til Florida.

Det er foreløpig ikke klart om hun har fått en advokat

Michael Warren er ikke siktet i drapssaken, men sonet selv to år for svindel og tyveri på 1990-tallet. Det skriver NBC News.