For 42 år siden forsvant to unge jenter - nå kan funn av bil i sumpen være nøkkelen

Mystisk dødsgåte kan være løst av skjelettfunn.

 MYSTERIET:  Her jobber lokalt politi på stedet med etterforskningen rundt den forsvunnede bilen. Innfelt ser du bilde av jentene som forsvant den kvelden for 42 år siden. Foto: Scanpix/politiet.
MYSTERIET: Her jobber lokalt politi på stedet med etterforskningen rundt den forsvunnede bilen. Innfelt ser du bilde av jentene som forsvant den kvelden for 42 år siden. Foto: Scanpix/politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 29. mai i 1971 forsvant amerikanerne Cheryl Miller (17) og Pamella Jackson (17) mystisk på vei til en fest, ifølge NBC News, som har gått gjennom den nasjonale databasen for uidentifiserte og savnede personer i USA.

Dermed er det nå gått over 42 år uten et eneste tegn til de to jentene, men da en bil med skjelettrester ble oppdaget i en sump i South Dakota Creek i Oklahoma i går, tror politiet at det muligens kan løse forsvinningsgåten.

Den mystiske forsvinningen Studentene Cheryl og Pamella ble sist sett i det de var på vei til en fest ikke langt fra stedet hvor bilen nå har blitt funnet.

En gjeng gutter fortalte til politiet i avhør at jentene hadde stoppet dem på vei til festen og spurt etter retningen. Jentene fulgte etter i bil, men et sted på veien forsvant plutselig jentene.

Nå kan mysteriet bli løst. En fisker oppdaget ved en tilfeldighet noen hjul som stakk opp fra vannet. Bilen er naturligvis i dårlig stand etter så mange år under vann.

Nå gjenstår det analysearbeid av politiet for å finne ut om det er jentene som forsvant for 42 år siden, som nå er funnet.

Seks lik i rustne biler Det er kort tid siden dykkere ved en tilfeldighet oppdaget seks lik i to rustne biler.

Likene ble funnet under en treningsøkt med ekkolodd i Lake Foss i Oklahoma i USA, i to seperate biler som var senket ned i innsjøen.

 BLE FUNNET I SJØEN:  I de to bilene som ble hevet fra innsjøen Lake Foss i Oklahoma ble det funnet til sammen seks lik. Foto: EPA/ Scanpix
BLE FUNNET I SJØEN: I de to bilene som ble hevet fra innsjøen Lake Foss i Oklahoma ble det funnet til sammen seks lik. Foto: EPA/ Scanpix Vis mer

I den ene bilen, som politiet mener er en tidlig 1950-modell Chevrolet, fant politiet tre kropper, skriver newson6.com.

Også i den andre bilen som ble hevet fra innsjøen ble det oppdaget tre lik. Bilen er ifølge ecdailynews.com en Chevy Camaro fra 1969.

Politiet knytter funnet av denne bilen til forsvinningen av de tre tenåringene Jimmy Allen Williams (16), Thomas Rios (18) og Leah Johnson (18).

De ble meldt savnet fra Sayre-området på begynnelsen av 1970-tallet etter at de forsvant i Jimmys Camaro-bil.

 SAVNET:  Pam Jackson and Cheryl Miller, har vært savnet siden 1971. Foto: Politiet.
SAVNET: Pam Jackson and Cheryl Miller, har vært savnet siden 1971. Foto: Politiet. Vis mer