BRUKER 80 MILLIONER: Donald Trump skal bruke over 80 millioner på å vinne velgere med denne reklamefilmen hvor han bokstavelig talt svartmaler Clintons økonomiske politikk. Video: Youtube/Team Trump Vis mer

For 80 millioner kroner skal Donald Trump gjøre seg mer spiselig

- Overraskende mild, mener valgkampekspert om video som svartmaler Clinton. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ser ikke veldig bra ut for Donald Trump i den amerikanske valgkampen. Det går såpass dårlig at flere konservative medier mener Trump må skjerpe seg, eller trekke seg.

Som et svar på dette punger presidentkandidaten ut med over 80 millioner kroner for en ny reklamefilm, skriver USA Today. En reklamefilm som fullstendig svartmaler Clintons Amerika og hyller hans egen politikk.

  • Se videoen øverst i saken.
ANGRER: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump bryter ny grunn: Han sier unnskyld. - Noen ganger, når det går hett for seg i debatter og du ... Vis mer

Nylig har Trump gjort store endinger i valgkampledelsen. Flere mente det er en reaksjon etter dårlige meningsmålinger, og et bevis på at Trump må ta nye grep i valgkampen. En valgkamp som inntil nå i stor grad har basert seg på Twitter-meldinger og store folkemøter.

- Må bli mer spiselig

Førsteamanuensis Tor Bang ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI, mener Trump med denne reklamefilmen tar et steg mot en mer «tradisjonell» valgkamp.

- Han er nødt til å gjøre seg mer spiselig om han en dag skal bli president, sier Bang til Dagbladet.

Den nye reklamevideoen, som har fått navnet «Two Americas: Economy», viser to alternative virkeligheter.

VIL INNFØRE BAKGRUNNSJEKK: Med den kalde krigens screening-mekanismer som modell, sier Trump det kan bli aktuelt å sette en fullstendig stopper for ... Vis mer

- I Hillary Clintons Amerika, knuses middelklassen, ting blir dyrere, skattene blir høyere, hundretusenvis av jobber forsvinner, sier fortellerstemmen i videoen.

Frir til kvinner og minoriteter

I Trumps Amerika er derimot alt rosenrødt. Skattene går ned, folk får jobber, de smiler mer og ler mer. I videoen har Trump fått med seg en blid asiatisk mor og en enda blidere afroamerikansk familie.

- Han har støtt folk fra seg, vært ekskluderende mot kvinner og minoriteter. Nå prøver han å være litt mer inkluderende, sier Bang.

Han karakteriserer videoen som en veldig «typisk» valgkampvideo, som står i sterk kontrast til de mer aggressive utspillene og videoene han har publisert tidligere.

- Jeg er overrasket over hvor mild han fremstår i denne videoen, sier Bang.

- Samtidig fokuserer han på å bygge sin troverdighet rundt økonomi. Et felt han i utgangspunktet har mye troverdighet på. Han har skapt mange arbeidsplasser, på tross av at de er lavt betalte, legger han til.

- Dette er bare starten

KLEINT: Under et intervju med CNN nekter Trumps talsmann, Michael Cohen å svare på spørsmål om de nedslående resultatene til Trump-kampanjen. Video: CNN Vis mer Vis mer

Aldri før har Trump brukt så mye penger på å kjøpe reklameplass som med denne videoen, skriver USA Today.

- Dette er bare starten. Valget nærmer seg, og han må ta grep om han skal vinne. På tross av at han ikke har fått spesielt mye donasjoner, har Trump masse penger. Det vil nok komme flere reklamefilmer som denne, sier Bang.

Reklamen skal vises i ni av de amerikanske statene. Inkludert Colorado og Virginia, to stater Clinton-kampanjen har sluttet å sende reklamefilmer fordi hun har en solid ledelse. Trump-kampanjen mener på sin side at dette er stater som fortsatt kan overbevises.

I løpet av sommeren har Clinton sikret seg en ledelse på sju prosentpoeng. Inntil forrige uke holdt Trump kjeft om dette, da forskjellene ble utjevnet litt på gjennomsnittet av målingene. Da tok presidentkandidaten endelig til tastaturet igjen.