Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For å nå sine nye rekordmål, har Tesla-sjefen sovet i sovepose på fabrikkgulvet

I år vil de produsere 80 000 til 90 000 biler. I 2020 skal én million Teslaer være på veien, sier Elon Musk.

 VIL NÅ REKORDMÅL:  For å nå rekordmålene sine, har Tesla-sjef Elon Musk sovet i sovepose på fabrikkgulvet. Innen 2020 sier han at én million Teslaer skal være på veien. Foto: NTB Scanpix
VIL NÅ REKORDMÅL: For å nå rekordmålene sine, har Tesla-sjef Elon Musk sovet i sovepose på fabrikkgulvet. Innen 2020 sier han at én million Teslaer skal være på veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egentlig var målet å produsere 500 000 biler innen 2020. Men på en pressekonferanse onsdag satte den eksentriske Tesla-sjefen Elon Musk et nytt mål:

Allerede innen 2018 skal produksjonmålet deres ha gått i oppfyllelse. Og i 2020 er målet å ha produsert én million biler.

Til sammenligning har Tesla lovet å få produsert 80 000 til 90 000 biler i løpet av 2016.

I sovepose på fabrikken For å få til produksjonsøkningen, har Musk tilbragt flere av nettene sine i en sovepose på fabrikkgulvet til Tesla.

Ellers har han fulgt med på produksjonen fra kontoret sitt, som ligger rett ved enden av fabrikksamlebåndet.

- Tesla er fast bestemt på å bli verdens beste produsent, sier Elon Musk om de nye hårete målene, ifølge New York Post.

Øker kapitalen Ved å øke produksjonsmålene på en slik måte Musk nå tar til ordet for, tar Tesla et nytt skritt inn i de største bilprodusentenes verden. Før har Teslas el-biler vært forbeholdt få personer, relativt sett.

- Så langt har vi gjort en god jobb med designet og teknologien i våre produkter. Bilene våre blir ansett som de teknologisk beste bilene i verden. Det viktigste vi må oppnå i framtiden er å bli ledende også i produksjon, sier Musk, ifølge Tech Insider.

For å få til det skal Tesla også øke den nåværende kapitalen i selskapet på 1,5 milliard dollar med halvparten, 750 millioner dollar, til 2,25 milliarder dollar - omlag 18 milliarder norske kroner.

Og han gikk offentlig ut og ba kyndige produksjonsfolk om å melde seg.

- Til de beste produksjonsfolkene i verden, vil vil at dere skal bli med i selskapet vårt, sa han på pressekonferansen, ifølge Tech Insider.

Tapte 283 mill. i første kvartal Nyheten om produksjonsøkningen kom etter at selskapet annonserte at de hadde tapt 283 millioner dollar i første kvartal av 2016.

Omsetningen til selskapet økte med 22 prosent fra 1,6 milliard dollar i første kvartal i 2016.

Tapet var imidlertid lavere enn det som var ventet - og aksjeprisene steg som følge av annonseringen, skriver Arstechnica.

Hele Norges coronakart