PÅ DYPT VANN: Amerikanske Zachary Kingsbury svømte like ved en stor hai i mer enn en kilometer før han ble plukket opp av kystvakten. Vis mer

For å unnslippe politiet, la han på svøm. Bak ham fulgte haien

Stakk av fra politiets trafikkontroll og hoppet i havet. Så ble flukten til en redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 20-åringen stakk av fra politiet etter en trafikkontroll, begynte en ellevill politijakt på mannen. Først på land, så til vann.

Så ble politijakten til en redningsaksjon hvor politidroner og skip fra brannvesenet og kystvakta deltok.

For det 20-åringen ikke visste da han la på svøm fra politiet, var at det i lengre tid var en hai i vannet bak ham.

Nå har Surf City-politiet gått ut med en detaljert beskrivelse av politijakten, skriver avisa Charlotte Observer.

Politijakt

Det startet altså med en trafikkontroll i Surf City, en forholdsvis liten by i delstaten Nord-Carolina, i går ettermiddag rundt klokka 16.15. Da politiet stoppet en 20 år gammel mann, stakk han fra politiet, hoppet i havet og la på svøm.

Politiet hadde ikke båter tilgjengelig der og da, så de sendte opp en drone for å beholde visuell kontakt med 20-åringen.

Han var nesten 1,5 kilometer fra land da politidronen, som gjorde videoopptak, ikke lenger var i stand til å følge ham. Da ble også politijakta til en redningsaksjon.

Mistet synet av ham

På det tidspunktet hadde 20-åringen vært i vannet i rundt én time. Det politiet så fra lufta var at bak rømlingen var det en hai, på hans høyre side.

Den svømte parallelt med mannen en liten tid, men holdt noenlunde lik avstand fra 20-åringen. Det må kunne sies å være flaks.

Hvorvidt mannen visste at det var en hai bak ham, er uvisst.

Men svømmeturen var ikke over ennå.

Pågrepet etter tre timer

Det skulle gå ytterligere to timer før 20-åringen kom opp av vannet, uskadd - om enn litt sliten. Charlotte Observerer skriver at mannen visstnok måtte overtales til å komme opp av vannet.

Redningsaksjonen som ble satt i gang da dronen mistet han av syne, var tilsynelatende ikke nødvendig. Som flere brukere på sosiale medier bemerker, må 20-åringen være en god svømmer.

Men redningsaksjonen var omfattende. Skip fra kystvakta, politiet og brannvesenet bidro i søket etter 20-åringen da dronen mistet synet av ham.

Rundt klokka 19.45 var den elleville politijakta over da 20-åringen ble pågrepet i North Topsail Beach, Surf Citys naboby, av politiet der.