SIKRE: - For å være helt ærlige så visste vi ikke hvem han var. Men vi var helt sikre på at Den Hellige Ånd ville lede dem til å finne den riktige paven, sier søster Aleksandra (f.v.) , søster Faustyna og søster Karolina, som har benket seg på første rad. Her hilser de på Lisa McFadden, i grønt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SIKRE: - For å være helt ærlige så visste vi ikke hvem han var. Men vi var helt sikre på at Den Hellige Ånd ville lede dem til å finne den riktige paven, sier søster Aleksandra (f.v.) , søster Faustyna og søster Karolina, som har benket seg på første rad. Her hilser de på Lisa McFadden, i grønt. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- For å være helt ærlige, så visste vi ikke hvem han var

De færreste i St. Olavs kirke i kveld hadde hørt om den nye paven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var et veldig spennende valg. Og at han velger navnet Frans, de fattiges apostel, er helt utrolig. Det navnet er en tydelig programerklæring, sier sokneprest i den Katolske kirka i Oslo, Arne Marco Kirsebom.

Han vet bedre hva han snakker om enn de fleste andre i St. Olavs kirke i går kveld.

Kirsebom jobbet nemlig i Buenos Aires i fire år da Jorge Mario Bergoglio, fra og med i går pave Frans I, var erkebiskop i millionbyen.

- Enormt spennende Dermed har han også opplevd den nye paven forrette under messer.

- Han fremsto for meg som en stille og beskjeden mann, men som en usedvanlig varm, faderlig og menneskelig åndelig leder. Det at han er fra Sør-Amerika og jesuitt er også enormt spennende. Nei, jeg er bare veldig takknemlig for dette valget, sier Kirsebom som studerte teologi og fungerte som kapellan i en av kirkene i Buenos Aires fra 1998 til 2002.

Ubeskrevet kappe
Rett i underkant av hundre mennesker var samlet i St. Olavs kirke i Oslo i går. De var glade for at en ny pave var valgt - men samtidig overrasket over hvem han var.

De fleste Dagbladet snakket med hadde gått rett fra nettsøk på wikipedia for å finne ut hvem han var, til takknemlighetsmesse i St. Olavs kirke.

Jorge Mario Bergoglio var en ubeskrevet kappe for de fleste.

Begeistrede søstre
- Jeg er så glad at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, sier May Lisbeth Myrhaug. Hun treffer Einar Larsen og Irene Bûker like før messen i St. Olavs kirke begynte i går kveld.

NYVALGT: Pave Frans på balkongen i St. Peters kirke i Roma etter at han i dag ble valgt til ny pave. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
NYVALGT: Pave Frans på balkongen i St. Peters kirke i Roma etter at han i dag ble valgt til ny pave. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Begeistringen skyldes flere ting: At han har levd blant de fattige og tok navnet Frans. At han er Jesuitt. At det var et klokt valg er de enige om.

- For å være helt ærlige, så visste vi ikke hvem han var. Men vi var helt sikre på at Den Hellige Ånd ville lede dem til å finne den riktige paven, sier søster Aleksandra, søster Faustyna og søster Karolina, som har benket seg på første rad.

STILLE OG BESKJEDEN: - Han fremsto for meg som en stille og beskjeden mann, men som en usedvanlig varm, faderlig og menneskelig åndelig leder, sier sogneprest Arne Marco Kirsebom om den nye paven.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STILLE OG BESKJEDEN: - Han fremsto for meg som en stille og beskjeden mann, men som en usedvanlig varm, faderlig og menneskelig åndelig leder, sier sogneprest Arne Marco Kirsebom om den nye paven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer