Ramzan Kadyrovs Tsjetsjenia:

For «barnas beste» og i «kampen mot terror» har Tsjetsjenia ført 948 skilte par sammen igjen

Er du separert i den russiske republikken Tsjetsjenia, risikerer du å få politiet på døra.

TSJETSJENIA: Den russiske delrepublikken Tsjetsjenia styres av Ramzan Kadyrov. I sommer har ulike TV-stasjoner laget flere innslag om par som har «funnet» sammen igjen, etter at Kadyrov opprettet et råd som har som oppgave å gjenforene skilte eller fraseparerte par - for «barnas beste» og i «kampen mot terror». Foto: AP Photo / NTB Scanpix
TSJETSJENIA: Den russiske delrepublikken Tsjetsjenia styres av Ramzan Kadyrov. I sommer har ulike TV-stasjoner laget flere innslag om par som har «funnet» sammen igjen, etter at Kadyrov opprettet et råd som har som oppgave å gjenforene skilte eller fraseparerte par - for «barnas beste» og i «kampen mot terror». Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er en salig blanding av et statlig initiativ, reality-TV, familieverdier og ramme alvor.

For «barnas beste» i den russiske republikken Tsjetsjenia, og i «kampen mot terror», har landet over en tid forsøkt å føre fraseparerte eller skilte par sammen igjen.

Det har gitt resultater, ifølge landets myndigheter. I løpet av to måneder har 948 par «funnet» sammen igjen. Det melder New York Times.

Men så har parene risikert å få på politiet på døra hvis de ikke har fulgt oppfordringen om gjenforening.

Mer tid med barna

Programmet, som den amerikanske storavisa kaller det, kommer etter initiativ fra Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

Reint formelt er det det såkalte Rådet for harmonisering av ekteskap og familierelasjoner som står i spissen for programmet. Og det er rådet som kan be politiet om å oppsøke fraseparerte eller skilte par for å «oppfordre» dem til gjenforening.

Gjennom sommeren i Tsjetsjenia har lokal TV laget mange innslag om par som har blitt gjenforent, og blir holdt under oppsyn av rådet, ifølge New York Times.

TV-innslagene viser parene sammen under samme tak, i møte med medlemmer av rådet. Mange av dem har ikke gjenopptatt romansen, men de tilbringer tid sammen som et par med barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer