Før børs - Grete Sampo Knudsen

Staten er involvert i det meste i norsk næringsliv for tiden. Og det hele viser hvor lite stat og næringsliv hører sammen. Følg med Telenor, dollaren, og .. ikke glem Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå går det fort i svingene, og altfor mye skjer samtidig for norske politikere og næringslivsledere. Hastverket resulterer gjerne i hastverksarbeid og mange rare beslutninger og uttalelser. Denne runden har så langt bekreftet at norske politikere er lite konsistente over tid i sine beslutninger, og at de dermed burde ha lite direkte innflytelse over næringslivet.

Samtidig viser erfaringene med Telenor, DnB/Storebrand og Statoil at politikerne heller ikke har maktet å se fremover. Den skritt-for-skritt-politikken som har blitt ført er trolig mye av årsaken til at norsk næringsliv har blitt så fragmentert og svak.

Husker dere tidligere finansminister Gudmund Restads begrunnelse for å hindre DnB eller andre å kjøpe den Trondheims-baserte bankmyggen BNBank? Norge skulle ha tre finansielle sentre. Til det skal en London-megler ha replisert.

- Jeg visste ikke at dere hadde ett engang.

Nå må staten ta stilling til spørsmål i finanssektoren (DnB/Storebrand/Sampo), omdanningen av Gjensidige NOR til aksjeselskap, Videre hvor mye staten skal selge seg ned i Statoil og hva Telenor skal gjøre når alle de andre opprinnelige televerkene i Norden vurderer fusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer