Før børs fredag - Showdown in Techtown

Var det noen som nevnte en bunn for IT-aksjene? Den faller i så fall ut i dag. Følg med Opticom, Kværner og amerikansk arbeidsledighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da andre kvartal ble historie for noen dager siden, trakk mange et lettelsens sukk. Resultatvarslene var ikke flere eller verre enn forrige kvartal. Men noen dager inn i tredje kvartal ramler det inn med resultatvarsler likevel. Og det fra store teknologiselskaper som AMD, BMC og EMC. Etter børslutt i USA i går kom nemlig de tre nevnte selskapene, som alle er blant de største innen sine sektorer, med dårlig nytt. Kursene på AMD og EMC raste 16 prosent i etterbørshandelen, og vil naturlig nok bidra til å trekke Nasdaq-børsen ned i USA senere i dag.

Spørsmålet er imidlertid hvor overrasket man skal bli. Nesten alle de amerikanske og stadig flere europeiske teknologiselskaper snakker om fortsatt vanskelige markeder, og ingen har vel egentlig kategorisk sagt at man opplever at forholdene er i ferd med å snu til det bedre. Det skal bli bedre, selvsagt men det kan godt bli verre i mellomtiden.

Det kan synes som om analytikerne nok en gang er for optimistiske med sine prognoser, og bare på det tidspunkt de begynne å bli for pessimistiske, er det håp om et rally. Forrige gang analytikerne hadde for lave estimater i forhold til de faktiske resultatene, i 1999 og første halvår 2000, gikk som kjent aksjekursene i været. I år ser det ut til at analytikerne fortsatt må justere sine estimater ned. Det gir som oftest kursfall. Men om analytikerne stadig må nedjustere sine prognoser, synes makroøkonomene, som ble sett på som festbremsere under bonanzaen i 1999 og 2000, å bli noe mer optimister. Årsaken er de mange tegnene på at amerikanske konsumenter klarer å holde liv i økonomien. Seneste i går ga den relativt nye NAPM-indeksen for tjenestesektoren et lyst bilde av amerikansk økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer