Før børs mandag - Angst!

Tidligere betydde dårlig nytt i USA lavere renter, om ikke annet. Nå er dårlig nytt bare dårlig nytt. På Wall Street begynner resultatsesongen denne uken. Her hjemme blir det påskestille. Følg med værmeldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdagens rally ble bare enda en spasme i den pinefulle torturen som investorene på Wall Street er gjennom om dagen. Som påpekt i før-børs-kommentaren på fredag er neppe en ikke-nyhet fra Dell og et godt resultat fra et smalt selskap som aluminiumsprodusenten Alcoa alene nok til å snu stemningen i det amerikanske aksjemarkedet.

Det må nok klarere og viktigere signaler til før investorene tør kjøpe igjen. Det har vært litt for mange (over 10) slike smårallyer i løpet av det seneste året, og de har blirr kortere for hver gang. De siste to-tre har bare vart en dag. Det er et tegn på at investorene har snudd fra å kjøpe "on dips" til å selge inn i oppgang.

Som tidligere nevnt burde vi nok hatt en dag med full kollaps, der alle som sitter og funderer på om de skal selge, kaster kortene. Det ville renset luften og gjort de fleste aksjene kjøpverdige igjen (men ingen skal på den annen side være dummingen som kaster kortene på bunn...).

Det skrives mye om det amerikanske aksjemarkedet i denne før-børs-spalten. Årsaken er at det vitterlig er en før-børs-kommentar som skal fange opp signalene fra det amerikanske aksjemarkedet som jo, når alt kommer til alt, er det som styrer stemningene på verdens øvrige børser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer