Før børs mandag - Look to USA

Utsiktene for verdensøkonomien er slett ikke de beste for tiden, men en strøm av resultater denne uken vil likevel være hovedfokus. Følg med Tomra og Norsk Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den ene aksjeyndlingen etter den andre plaffes ned fra aksjehimmelen over Oslo Børs. I januar ble PGS plukket ned og fredag måtte Tomra unngjelde med et kursfall på 21 prosent.

Dette er bare to av en rekke større selskaper på Oslo Børs som har fått gjennomgå i år. Begge har det til felles at de tradisjonelt har mange utenlandske investorer og således har vært heftigere priset enn mange mer 'norske' selskaper. Den spredte eierstrukturen har i det nye indeksregimet til Oslo Børs også sørget for en høy vekting.

PGS er ikke lenger noen aksjeyndling, verken for utenlandske eller norske. Står Tomra i fare for å komme i samme situasjon?

Vi tror ikke det. Tomra er unik på mer enn én måte, men det viktigste er at selskapet er god på et område hvor det nesten ikke har konkurranse. Det har gjort at prisingen lenge har ligget himmelvidt over mange andre.

I og med fredagens beslutning i Bundesrat blir nok multiplene noe lavere i tiden fremover, men ikke nødvendigvis så mye at en bør frykte en betydelig nedsiden for Tomra-kursen. Det skal vi komme tilbake til.

For tiden er det slett ikke noe vanskelig å tegne et mørkt bilde av utsiktene for verdensøkonomien. La oss raskt se på hva som skjedde mot slutten av forrige uke:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer