Før børs mandag - sprøstekte chips

Det sykliske chip-markedet anses som en tidlig IT-indikator. Men signalene spriker. Les også om norske journalister som treffer dårlig. Følg med Opticom, Statoil og Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veldig mye av oppmerksomheten på Wall Street om dagen er rettet mot chip-markedet. Databrikker er en råvare i teknologiverden, og gjennom det gir dette produktet en indikasjon på den generelle tilstanden i teknologisektoren. Intels analytikerpresentasjon i forrige uke var omfattet med stor interesse, og markedet ble beroliget av det som ble presentert.

Intel uttalte at det ikke er noen krise i bransjen, og ga nye signaler for salget i andre kvartal som i alle fall ikke har skremt investorene.

Litt senere kom Hewlett-Packard (HP) med andre signaler. - Vi ser fortsatt svekkelse. Vi er nå mer overbevist om at dette er en global IT-nedbremsing som vil vare en tid , sa toppsjef Carly Fiorina.

Hvem har rett? Vel, det snakkes om at chip-industrien er syklisk, og da må vel ('råvare-')prisene gjenspeile dette. Og sannelig. Prisen på dataminne har rast. Prisen på såkalt dynamisk RAM-minne (DRAM) har falt med 45 prosent bare de seneste åtte ukene, ifølge Ed Hyman. Ordreinngangen for chip-industrien har falt med 74 prosent de seneste seks månedene.

Det er to måter å se dette på. Den ene er at et såpass stort fall må bety at det snart må snu. Det andre synet er at nedgangen er av mer varig karakter, slik HP antyder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer