Før børs onsdag - Hurra for 17. mai!

Det kan bli fest av flere grunner den 17. mai. Da skal USA legge frem en plan for energikrisen i USA. Følg med Kværner, Frontline og Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wall Street tok to veier i går. Teknologiaksjer var blandet, men mest opp. Tradisjonelle aksjer, og da spesielt sykliske, var ned. Alle ventet på Cisco-tallene som kom etter børs. Men de ble litt anti-klimak. Aksjen steg kraftig i forkant, men falt etter at tallene, som dog var bedre enn ventet, ble offentliggjort.

Markedet tok liten notis av de meget svake tallene for produktiviteten i USA i første kvartal selv om denne FALT 0,1 prosent. Det er det første fallet siden 1995, forrige gang USA var nær en resesjon uten egentlig å være det.

I tillegg økte steg arbeidskostnadene (unit labour cost) med hele 5,2 prosent på kvartalsbasis. Justert for inflasjon er det opp en prosent, og indikerer en aksellererende trend den senere tid.

Nå er det mange som anfører at svakere produktivitet kommer som resultat av en svakere økonomi. Da veksten var på topp for et drøyt år siden var også produktiviteten høyest. At den nå faller blir derfor bare ansett som et bevis på antagelsen om at produktiviteten er syklisk og at den vil fortsette å vokse når amerikansk økonomi får opp farten igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer