Før børs tirsdag - Det verste overstått?

Som regjerende verdensmestere i shopping kan amerikanerne kanskje klare å holde USA unna en resesjon. Følg med Tandberg, InFocus og oil services.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amerikansk økonomi har til de grader vist frem to sider av seg selv det seneste året. Industriproduksjon og investeringene er lave, mens amerikanske konsumenter bruker penger på seg selv som om intet var hendt.

Kanskje lykken er bedre enn forstanden. Nå er det gryende tegn til at nedgangen i amerikansk økonomi har stanset opp, og med mindre konsumentene skulle begynne å spare, er det mulig USA unngår resesjon i definisjon to påfølgende kvartaler med negativ vekst.

Grunnlaget for den gryende optimismen kan vi finne i gårsdagens stemningsbarometer for den amerikanske industrien. National Association of Purchasing Management Index (NAPM) steg i juni til 44,7 fra 42,1 i mai. NAPM er en spørreundersøkelse blant amerikanske bedrifter om nåværende og planlagt aktivitet. Selv om verdier under 50 tilsier at industriproduksjonen er fallende, gir verdier over 43 og 44 ikke like klare tegn til resesjonstendenser.

USA

Det viktige var dessuten at det er et oppsving i innenlandske ordre som var utslagsgivende. Det betyr at det er liv i den amerikanske økonomien. Spørsmålet er om amerikansk økonomi kommer fort nok på beina til å motvirke den lavere farten i Asia og Europa...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer