Før børs tirsdag - Oslo Børs skal opp

Stadig flere tar til orde for at børsen skal opp. Hvorfor ikke da kjøpe aksjer i Oslo Børs? Følg med Tomra, Frontline og Ekornes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det går mot slutten av resultatrapporteringen for første kvartal både i Norge og i USA. I USA gjenstår bare 13 prosent av S&P 500-selskapene, og så langt er fasiten et resultatfall på 3,8 prosent i forhold til i fjor.

Det er imidlertid før tungvektere som Cisco, Dell og Hewlett-Packard kommer med tall. Etter at også de siste har rapportert, venter analysebyåret First Call at resultatfallet samlet vil bli vel 6 prosent. Flere av de gjenstående selskapene har nemlig tidligere i kvartalet kommet ut med varsler om at resultatene blir svakere.

Ett av disse er Cisco, som ved flere anledninger har fortalt aksjemarkedet at det går svakere. Analytikere venter nå et resultat per aksje på skarve to cent, mot hele 14 cent i fjor. Med så stor resultatnedgang bidrar Cisco til å trekke ned resultatene på aggregert plan.

Et annet selskap som ennå ikke har rapportert, er Dell Computer, som i går gjentok at resultatet ville bli som markedet nå venter. Men samtidig sa selskapet at det vil si opp mellom 3.000 og 4.000 ansatte.

Men de store oppsigelsene bør ikke bare tolkes negativt, skal vi tro forståsegpåere. Sentralbanksjef George i England sa i går at masseoppsigelsene i USA viser hvor raskt tilpasningene skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer