Før børs tirsdag

Nu går alt så meget bedre på Wall Street. Her i Norge er det mer snakk om katedral enn børs. Følg med teknologiaksjer, Storebrand og NHO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er definitivt stemningsskifte på Wall Street om dagen. Det er et marked for børsnoteringer igjen. Aksjefondene opplever inngang, og Dow Jones Industrials-indeksen har steget jevnt og trutt siden bunnen ved månedskiftet mars/april. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har gått litt mer i rykk og napp.

I går var det et kraftig rykk igjen. Composite-indeksen steg hele 4,9 prosent til 2.305 poeng. Det er det høyeste siden februar, og indeksen er dermed opp utrolige 42,4 prosent siden Finanskanalen skrev:

"Nådde Wall Street bunnen på onsdag? Bredden og volumet i gårsdagens kraftfulle rally kan tyde på det....Om ett år sitter du der og gremmes over at du ikke kjøpte aksjer i begynnelsen av april 2001. Da hadde Nasdaq mistet ufattelige to tredeler av sin verdi på topp. Stemningen var så negativ at ingen torde å kjøpe aksjer. Ikke du heller. Men du, som alle andre, kommer til å si. - Jeg visste det var en overreaksjon."

Men vi trengte ikke et helt år på å si det. Nasdaq-toget dundret av gårde mandag i et tempo vi ikke har sett på lenge.

Men en oppgang på 42 prosent er betydelig, og mange av vondt for å se at teknologiaksjene er spesielt billige på dagens nivå. Men rentekutt har likefull alltid, med unntak de harde 30-åra, resultert i ny økonomisk vekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer