Før børs torsdag - Investor-nekt

Børsnoteringer trekkes og emisjoner avkortes. Det snakkes om streik hos investorer som er lei dårlig priser og selskaper. Oslo Børs er intet unntak. Følg med Eltek, CanArgo og ESB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De store vinnerne i bullmarkedet på 90-tallet var meglerhusene. De fikk nemlig kontanter, ikke aksjer, for jobben. Pengene trillet lett inn fra emisjoner og børsintroduksjoner. Selskapene var lette å overtale til å la seg børsnotere eller til å emittere aksjer, mens investorene svelget unna aksjer nesten uansett hvilken pris det var snakk om

Ett til to år senere innser investorene at de burde ha vært litt nøyere på prisingen. Svært mange av selskapene som gikk på børs i årene de tre seneste årene har kollapset i verdi, og selv etter at boblen sprakk vinteren 2000 har det vært mange dårlige emisjoner -for investorene.

I det amerikanske aksjemarkedet har det vært boom for oil service og shipping-noteringer i år, men utviklingen i ettermarkedet har vært katastrofal og flere av de som var ventet inn i sommer, har trukket sine noteringer som følge av manglende investorinteresse.

Finanskanalen har sett på utviklingen for de selskapene som kom på Oslo Børs i fjor og så langt i år. Resultatene e nedslående. I snitt har selskapene halvert seg i verdi, og bare 10 prosent av dem har steget i verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer