Før børs torsdag

Etter seks rentekutt er fortsatt de store indeksene på Wall Street lavere enn da kuttene begynte. Hvor er Alan Greenspans magi? Følg med oil services, Statoil og Tandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wall Street reagerte lite på gårsdagens svært ventede rentekutt fra den amerikanske sentralbanken ("Fed"). Spenningen var mest knyttet til om kuttet ville bli på 25 eller 50 basispunkter. Når sentralbanken bare kuttet med 25 punkter - og ikke 50 punkter som den til nå har gjort - så spiller det mindre rolle så lenge banken holder døren åpen for et nytt rentekutt.

Man skal kanskje legge merke til at aggressiviteten i kuttene er mindre. Dette var det sjette rentekuttet i år, og samtidig det første der det kuttes med mer beskjedne 25 punkter. Hva kan man så lese av dette?

Svært lite, egentlig, fordi sentralbanken denne gangen sier svært lite om bakgrunnen for kuttet. Det er den samme argumentasjonen som tidligere;

"The patterns evident in recent months - declining profitability and business capital spending, weak expansion of consumption, and slowing growth abroad - continue to weigh on the economy. The associated easing of pressures on labor and product markets are expected to keep inflation contained," skriver sentralbanken i sin pressemelding. Men ellers gjentas bare den vanlige strofen om at amerikansk økonomi på lang sikt bør klare seg bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer