Før brannen på asylhotellet i Lindås: - Nesten uvanlig positiv mottakelse

Norsk Mottaksdrift håper fortsatt å få til et asylmottak i Hotell Lune Huler.

ASYLHOTELL BRANT: Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen, som brant i natt, skulle fra 1. januar tas i bruk som asylmottak. Det skal ha vært to personer inne i hotellet, men disse er i sikkerhet. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
ASYLHOTELL BRANT: Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen, som brant i natt, skulle fra 1. januar tas i bruk som asylmottak. Det skal ha vært to personer inne i hotellet, men disse er i sikkerhet. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Erik Lykstad, daglig leder i Norsk Mottaksdrift, forteller at lokalsamfunnet i Lindås kommune har vært meget positivt til planene om et asylmottak for enslige mindreårige asylsøkere i Hotell Lune Huler.

- Jeg har faktisk ikke registrert en eneste negativ bemerkning, sier Lykstad til Dagbladet, men sier at han har hørt om noen få negative kommentarer på Facebook.

Politietterforskes Alt i alt var det likevel ingenting ved mottakelsen som skulle tilsi at brannen natt til i dag var påsatt.

- Det har vært en nesten uvanlig positiv mottakelse i kommunen, sier Lykstad.

Politiet er i dag i gang med å etterforske saken, og ber ifølge lokalavisa Strilen folk ta kontakt dersom de har hørt om rykter om en påtenning.

- Det er jo spesielt med at dette for kort tid siden ble godkjent som asylmottak. Og så er det forløpig ingen åpenbare, naturlige grunner til at brannen skal ha startet, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg til avisa.

På tur til stedet Per Erik Lykstad sier at Norsk Mottaksdrift har vært i kontakt med eieren av hotellet, Jenfrid Stellberg, som Dagbladet intervjuet i morges, og at de i likhet med henne håper å kunne få til et asylmottak i Hotell Lune Huler.

Bygningen hvor asylsøkerne i så fall skal bo, er i motsetning til den andre hotellbygningen på området ikke totalskadd.

Nå vurderer Norsk Mottaksdrift om det er nødvendig å sette igjen spesielle sikkerhetstiltak etter hendelsen.
- Vår regionleder er på tur til stedet, og skal ha samtaler med huseier, og så tar vi det fra der, sier Lykstad.

Han forteller at det ikke var snakk om noe midlertidig mottak på Hotell Lune Huler, slik det har vært skrevet noen steder, men et ordinært mottak for 40 enslige, mindreårige asylsøkere i alderen 15-18.