- For Breivik er det viktigst å ikke få en diagnose

Vil heller bli kjent utilregnelig.

Geir Lippestad og Anders Behring Breivik. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
Geir Lippestad og Anders Behring Breivik. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Breivik mener at diagnosene som professor Ulrik Fredrik Malt ønsker å diskutere, uansett er uriktige. Han vil ikke at slike diagnoser skal knyttes til ham, sier den terrortiltaltes forsvarer, Tord Jordet til Dagbladet.

Før retten tok lunsjpause konkluderte professor Malt med at Husby og Sørheims diagnose, paranoid schizofren, ikke holder. Forsvarerne kjemper mot at Breivik skal bli dømt med nettopp denne diagnosen. Breiviks forsvarere forsøker nå å stoppe vitnemålet fordi den terrortiltalte synes drøftingen av de alternative diagnosene, altså Aspergers og Tourettes, er stigmatiserende.

Retten har trukket seg tilbake for å drøfte innvendingene til psykiatriprofessor Malts videre vitnemål.

Forsvarer Geir Lippestad er imidlertid kritisk til at Malt skal gå igjennom diagnoser som ikke hittil har vært nevnt. Han ber om at dette ikke blir gjort.Aktor Inga Bejer Engh er uenig. Siden Malt ikke har utelukket en paraniod psykose, er det likevel høyst relevant å åpne for en annen psykosediagnose eller en annen diagnose som mulighens kan forklare Breiviks atferd bedre, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer