Avlyser juletradisjon:

- For dårlig billettsalg

Tradisjonen tro skulle det i år, for første gang siden før pandemien, avholdes 2. juledagsfest i Elverum. Nå må arrangøren avlyse.

DROPPES: 2. juledagsfesten i Elverum har funnet sted hvert år siden 60-tallet. I år blir det ikke noe av. Foto: Shutterstock / NTB
DROPPES: 2. juledagsfesten i Elverum har funnet sted hvert år siden 60-tallet. I år blir det ikke noe av. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før pandemien samlet det seg mellom 100 og 150 personer hver 2. juledag på Heradstun samfunnshus i Elverum.

2. juledagsfesten har funnet sted hvert år siden 60-tallet, og festen i 2022 skulle bli den første etter to år med pandemi og restriksjoner, men slik blir det ikke.

- IKKE HVIT JUL: Vakthavende meteorolog, Bente Wahl, om værutsiktene og mulighetene for hvit jul på julaften. Wahl peker spesielt på ett sted som skiller seg ut som den store taperen. Video: Bjørge Dahle Johansen ( Dagbladet TV Vis mer

Avlyser

Østlendingen, som først omtalte saken, skriver at arrangøren i år ser seg nødt til å avlyse på grunn av for dårlig billettsalg.

Så langt har bare ti personer forhåndsbestilt billetter til årets julefest.

Styreleder i samfunnshuset Mette Kylgård forteller overfor avisa at hun tror årets høye strømregninger og matpriser kan være en faktor til at billettsalget i år var dårlig.

- Det er jo ikke til å stikke under stol at nyhetsbildet er relativt beskrivende for situasjonen nå. Noen står i matkø, strømregningene er høye og folk må i større grad prioritere hva de skal bruke pengene sine på, sier Kylgård til Østlendingen.

For mye av det gode

I tillegg tror styrelederen folk generelt har det travelt i jula.

Hun forteller videre at det gjennom året arrangeres flere aktiviteter i lokalene. Ildsjel og styremedlem Oddny Solveig Brenden tror kanskje det har blitt «litt mye av det gode» i tida før jul.

Overfor Østlendingen forteller Brenden at de har flere arrangement i månedene før jul som var svært godt besøkt. Hun funderer over om de kanskje kom for tett på jula og dermed gikk på bekostning av 2. juledagsfesten.

- Vi får deppe litt nå, også får vi gyve løs neste år, sier Kylgård og Brenden til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer