- For dårlig uttelling for utdannelse

Arne Johannessen tror ikke det er mer å hente i streiken.

 - NEPPE MER Å HENTE NÅ:  Forhandlingsleder Arne Johannessen i UNIO tviler på at det er mer å hente nå på å fortsette streiken, men sier at det handler om å få betalt for utdannelse og kompetanse. Foto: Krister Sørbø, NTB Scanpix.
- NEPPE MER Å HENTE NÅ: Forhandlingsleder Arne Johannessen i UNIO tviler på at det er mer å hente nå på å fortsette streiken, men sier at det handler om å få betalt for utdannelse og kompetanse. Foto: Krister Sørbø, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streikegeneralen i Unio stat, Arne Johannessen, innrømmer at det neppe er mer å hente ved å fortsette streiken.

Han vedgår at lønnstilbudet han har sagt nei til, er svært bra sammenlignet med hva kolleger i andre land kan regne med, skriver Dagens Næringsliv.

Fram til fredag sto de tre hovedsammenslutningene LO Stat, YS Stat og Unio skulder ved skulder, men natt til lørdag var det slutt da både LO og YS avblåste streiken.

Unio valgte å fortsette fordi lønnstilbudet for staten ble for dårlig. Men om de vil oppnå mer nå, er ikke Johannessen sikker på.

Utdannelse og kompetanse - Jeg erkjenner med en gang at det er lang tradisjon for at når det store flertall har sagt ja, er det usedvanlig vanskelig å få endret noe.

- Men samtidig må vi si ifra om at vi ikke kan fortsette politikken vi har nå, som gjør at utdannelse og kompetanse gir så dårlig uttelling. Jeg ser ikke på dette som et enkeltstående oppgjør, sier Arne Johannessen til Dagens Næringsliv.

(NTB).