Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For dårlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det står dårlig til med førskoleutdanningen ved enkelte studiesteder. Studentene leser ikke, møter ikke opp til forelesninger og stryker til eksamen. Det er en alvorlig utvikling, for førskolelærerne har en viktig stilling i det norske skolesystemet. Lærernes dyktighet er en garanti for at undervisningen og oppdragelsen av våre barn skjøttes på en god måte. Siden det også dreier seg om et kvinneyrke, vil det neppe gagne likestillingen at yrket får ord på seg for å være noe man sover seg til.
  • Lærerne på alle nivåer kjemper nå en dramatisk kamp for yrkets anseelse og lønnsplassering. I den kampen må også kvalifikasjoner og kompetanse spille en vesentlig rolle. Det bør derfor være av interesse for lærerorganisasjonene at det utdannes kolleger som kan noe og som vil noe. Da bør de nok også gripe studentene litt i nakken. Studentene må simpelthen venne seg til å ta bryet med å lese - og stå til eksamen.