Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For dårlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasienter må fortsatt unngjelde for at sykehusene ikke har orden i sine saker. Sosial- og helsedirektoratets statusrapport viser at sykehusene er langt fra å oppfylle sine forpliktelser. Fortsatt må daglig 227 pasienter ligge i sykehuskorridorene. Kravet er at ingen skal måtte oppleve så uverdige forhold. Et annet krav sier at maksimalt fem prosent av planlagte operasjoner skal utsettes. Status er ni prosent, altså nesten hver tiende operasjon. Utsettelsen blir gjerne bestemt etter at pasienten har innfunnet seg og fastet. Og fortsatt er under halvparten av epikrisene sendt til pasientenes fastlege innen sju dager. Kravet sier at minst 80 prosent skal være det.

Den mangelfulle måloppnåelsen handler først og fremst om dårlig organisering og planlegging. Det er et ansvar for sykehusenes og helseregionenes ledelse. Det er ikke nok å vise til at situasjonen var verre for to år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media