For dem som ikke klarer å ta MGP på alvor: Her en kriminelt, selvsagt grunn til å gjøre det

Kommentar: Å ta Grand Prix på alvor.

FROM CRIMIA WITH..: Krim-tataren Jamala er i kveldens Grand Prix-finale. Hun representerer Ukraina. Foto: Mehmet Kaman/Anadolu Agency/Scanpix
FROM CRIMIA WITH..: Krim-tataren Jamala er i kveldens Grand Prix-finale. Hun representerer Ukraina. Foto: Mehmet Kaman/Anadolu Agency/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Grand Prix trosser suverent alle statutter. Her ytres det politiske budskap som bejubles og forbannes. Årets høydepunkt i kjærlighet og hat er det ukrainske bidraget «1944».

Utgangspunktet er diktatoren Josef Stalins deportering av Krim-tatarene fra Krim-halvøya i kjølvannet av 2. verdenskrig. Det var en blodig, opprørende og brutal historie, som vi i dag ville kalt etnisk rensing.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer