<strong>Den kvinnelige Caligula:</strong> I Europa ble den selvstendige kvinnelige herskeren Ranavalona I forvandlet til et monster. Maleri av Philippe-Auguste Ramanankirahina/Wikimedia Commons
Den kvinnelige Caligula: I Europa ble den selvstendige kvinnelige herskeren Ranavalona I forvandlet til et monster. Maleri av Philippe-Auguste Ramanankirahina/Wikimedia Commons Vis mer

«Den kvinnelige Caligula»

«For denne onde kvinnen er dagen bortkastet hvis hun ikke undertegner et halv dusin dødsdommer»

I 1857 fikk dronning Ranavalona besøk av verdens mest berømte kvinnelige oppdager. Bare én av dem slapp fra det med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ida Pfeiffer hadde levd blant hodejegere på Borneo, reist med kamelkaravaner gjennom Kurdistan og blitt arrestert som spion i Russland. Men det var fortsatt én hvit flekk på kartet hennes– øya Madagaskar. Den hadde rykte som verdens farligste sted. Der hersket dronning Ranavalona I - «Den blodige dronningen» og «Den kvinnelige Caligula.»

Underveis til Madagaskar i 1857 skrev Ida Pfeiffer at «blod og bare blod er dronning Ranavalonas lov. For denne onde kvinnen er dagen bortkastet hvis hun ikke undertegner et halv dusin dødsdommer… Hennes liv er en krønike av blodsutgytelse og grusomhet …20 til 30 000 mennesker dør hvert år i Madagaskar, gjennom henrettelser, forgiftning, tungt tvangsarbeid eller krigføring. Hvis denne kvinnens styre varer mye lenger, vil den vakre øya bli avfolket,»

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer