For dette bildet risikerer Philip (32) og kollegene fire år i fengsel

Advokaten som til slutt tok saken ble truet med å bli kappet i biter og brent.

RISIKERER FENGSEL: Philip Blackwood (32) fra New Zealand og kollegene risikerer fengsel for å ha brukt dette Buddha-bildet. Her forlater Blackwood rettslokalene i går. Foto: NTB Scanpix
RISIKERER FENGSEL: Philip Blackwood (32) fra New Zealand og kollegene risikerer fengsel for å ha brukt dette Buddha-bildet. Her forlater Blackwood rettslokalene i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyzealenderen Philip Blackwood skulle bare starte en bar i Yangon, den største byen i Burma (Myanmar).

I slutten av november ble V Gastro Bar startet, men bare to uker etterpå. 10. desember, ble Blackwood og kollegene Tun Thureon (40) og Htut Ko Ko (26) arrestert.

De tre mennene ble kastet i fengsel for å ha bruke et reklamebilde på sin egen Facebook-side som viste Buddha med hodetelefoner.

- Fornærmer buddhismen De tre mennene ble arrestert for å ha fornærmet buddhismen og buddhister etter å ha lagt ut det psykedeliske Buddha-bildet.

Hvordan kan et bilde med den buddhistiske religiøse skikkelsen med hodetelefoner skape så mye larme i det nylig reformerte landet i Sørøst-Asia?

Det skaper i hvert fall harme blant deler av befolkning og blant munker i landet.

- Dette er en fornærmelse av Burma, buddhismen og 500 millioner buddhister verden rundt, skriver en Facebook-bruker under barens post, ifølge NBC.

Selv var baren ute med en beklagelse samme dag som de tre mennene ble arrestert.

- Vi vil vise vår anger for at vi har fornærmet innbyggerne i denne flotte byen, som har tatt oss så godt imot. Det var aldri meningen å fornærme noen eller en religiøs gruppe, skrev de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer