- INN I SYRIA:  I fjor skrev både Reuters og den tyrkiske avisa Cumhuriyet om at lastebiler på vei inn i Syria ble stoppet på grensa i januar 2014. Ifølge Reuters var lastebilene eid av tyrkisk etterretning og var på vei til områder kontrollert av islamister. Cumhuriyet trykket disse bildene, som viser lastebiler fulle av ammunisjon og våpen. Redaktøren i avisa er nå tiltalt for spionasje og risikerer livstid i fengsel. Myndighetene sier lastebilene som ble stoppet på grensa i januar 2014, var fulle av humanitær hjelp.
- INN I SYRIA: I fjor skrev både Reuters og den tyrkiske avisa Cumhuriyet om at lastebiler på vei inn i Syria ble stoppet på grensa i januar 2014. Ifølge Reuters var lastebilene eid av tyrkisk etterretning og var på vei til områder kontrollert av islamister. Cumhuriyet trykket disse bildene, som viser lastebiler fulle av ammunisjon og våpen. Redaktøren i avisa er nå tiltalt for spionasje og risikerer livstid i fengsel. Myndighetene sier lastebilene som ble stoppet på grensa i januar 2014, var fulle av humanitær hjelp.Vis mer

For disse bildene vil Tyrkias president fengsle to journalister på livstid

Anklages for spionasje av Erdogan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29. mai i fjor trykket den tyrkiske avisa Cumhuriyet disse bildene på forsiden, med overskriften «her er våpnene Erdogan hevder ikke eksisterer». President Recep Tayyip Erdogan har personlig gått til sak mot avisas redaktør og Ankara-sjef, som nå risikerer livstid i fengsel for spionasje.

Om 14 dager må journalistene møte i retten. Dette er bildene som startet alt. 

- MED VÅPEN: Cumhuriyet-avsløringene sier at dette bildet er tatt 19. januar 2014, da en lastebil ble stoppet på grensa mellom Tyrkia og Syria. Lastebilene ble gjennomsøkt av lokalt gendarmeri og politi etter tips om at de inneholdt våpen. De inneholdt ifølge avisa 50 000 skudd til maskingevær, 30 000 skudd til maskinkanon, 1000 artillerigranater og 1000 bombekastergranater. Dette er tilsynelatende artellerigranater. Vis mer De brysomme lastebilene Bildene avisa publiserte viser våpen og ammunisjon, og det skal ha vært snakk om 50 000 skudd til maskingevær, 30 000 skudd til maskinkanon, 1000 artillerigranater og 1000 bombekastergranater.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn