- INN I SYRIA:  I fjor skrev både Reuters og den tyrkiske avisa Cumhuriyet om at lastebiler på vei inn i Syria ble stoppet på grensa i januar 2014. Ifølge Reuters var lastebilene eid av tyrkisk etterretning og var på vei til områder kontrollert av islamister. Cumhuriyet trykket disse bildene, som viser lastebiler fulle av ammunisjon og våpen. Redaktøren i avisa er nå tiltalt for spionasje og risikerer livstid i fengsel. Myndighetene sier lastebilene som ble stoppet på grensa i januar 2014, var fulle av humanitær hjelp.
- INN I SYRIA: I fjor skrev både Reuters og den tyrkiske avisa Cumhuriyet om at lastebiler på vei inn i Syria ble stoppet på grensa i januar 2014. Ifølge Reuters var lastebilene eid av tyrkisk etterretning og var på vei til områder kontrollert av islamister. Cumhuriyet trykket disse bildene, som viser lastebiler fulle av ammunisjon og våpen. Redaktøren i avisa er nå tiltalt for spionasje og risikerer livstid i fengsel. Myndighetene sier lastebilene som ble stoppet på grensa i januar 2014, var fulle av humanitær hjelp.Vis mer

For disse bildene vil Tyrkias president fengsle to journalister på livstid

Anklages for spionasje av Erdogan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): 29. mai i fjor trykket den tyrkiske avisa Cumhuriyet disse bildene på forsiden, med overskriften «her er våpnene Erdogan hevder ikke eksisterer». President Recep Tayyip Erdogan har personlig gått til sak mot avisas redaktør og Ankara-sjef, som nå risikerer livstid i fengsel for spionasje.

Om 14 dager må journalistene møte i retten. Dette er bildene som startet alt. 

De brysomme lastebilene

Bildene avisa publiserte viser våpen og ammunisjon, og det skal ha vært snakk om 50 000 skudd til maskingevær, 30 000 skudd til maskinkanon, 1000 artillerigranater og 1000 bombekastergranater.

Ifølge avisa var våpnene på vei inn i Syria 19. januar 2014 på lastebiler fra den tyrkiske etterretningstjenesten MIT. På grensa ble de stanset av lokalt gendarmeri og ransaket. En video avisa har publisert, viser at politi og gendarmeri drar fram kasser med ammunisjon under medisinsk utstyr.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn