Muslimer for fred

Før du hadde stått opp, hadde denne gjengen ryddet opp nyttårsrotet: - De unge må reformeres

Mens nordmenn flest sov inn i det nye året, startet Muslimer for fred tidlig første nyttårsdag. I flere norske byer har de samlet titalls poser med søppel etter nattas festligheter.

RYDDET VIGELANDSPARKEN: Frivillige fra Muslimer for fred som plukket søppel i Vigelandsparken første nyttårsdag. Foto: Privat
RYDDET VIGELANDSPARKEN: Frivillige fra Muslimer for fred som plukket søppel i Vigelandsparken første nyttårsdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi startet å rydde klokka 0845, og holdt på i rundt to timer, sier Mahmod Ahmad, samfunnskontakt for i Ahmadiyya-muslimene, til Dagbladet.

Han forteller at rundt 200 personer brukte morgentimene på første nyttårsdag til å rydde opp etter nattas fester, blant annet i Oslo, Jessheim, Kristiansand og Tønsberg.

Nyttårsdugnad i 13 år

- Vi begynte med nyttårsdugnaden i Oslo i 2004. Siden har vi utvidet litt og litt. Målet er å starte dugnaden i enda flere byer, blant annet i Trondheim, Tromsø og Bodø der vi har medlemmer, sier Ahmad.

Ahmadiyya Muslim Jama'at er en reformbevegelse i islam, også kjent under navnet Muslimer for fred. I Norge har organisasjonen rundt 2000 medlemmer. De mener blant annet at man ikke skal straffes for blasfemi eller frafall i islam, tar avstand fra vold og terror i religionens navn, og jobber for likeverd mellom kjønnene.

Ifølge Ahmad blir nyttårsdugnaden også gjennomført i flere andre land, blant annet i Danmark, Sverige, Tyskland og England.

Danske TV 2 skriver at Muslimer for fred i år ryddet opp etter nyttårsfester i både København og i Aarhus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer