Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For en neve dollar

Dagbladet.no har lastet ned første kapittel i Stephen Kings nye grøsser. Det kan du også gjøre. Alt du trenger er litt tålmodighet - og en neve dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren publiserer i dag første kapittel i sin nye grøsser «The Plant». Hver måned kan du laste ned et nytt kapittel av romanen, som King selv karakteriserer som «sort of funny» og samtidig ganske grusom.

Men det er ikke sikkert leserne kommer så langt i handlingen. Som King skriver: - If you pay, the story rolls. If you don't, the story folds.

Det er ikke snakk om mer enn én dollar - cirka ni kroner - per kapittel. Etter norske standarder blir prisen på hele boka omtrent det samme som du ville betalt for en pocketbok.

Slippet av første kapittel i dag og av andre kapittel den 21. august vil fungere som «ærlighetstesten». Dersom nok lesere betaler for disse kapitlene, vil King fortsette denne utradisjonelle publiseringen av The Plant.

Handlingen i boka foregår tidlig på 80-tallet, da det fremdeles ville vært en fremmed tanke å skulle laste ned litteratur fra internett.

Du kan høyreklikke deg ganske enkelt fram og tilbake i kapitlet, og layouten er lesevennlig og fin. Så gjenstår det bare å se om handlingen er såpass fengende at vi står klare til å laste ned fortsettelsen 21. august.

maria.borja@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media