For en svenske-historie

Krister Nylander har ikke forlatt Sverige i år. Likevel har han fått bot for feilparkering av snøscooteren sin i den engelske byen Warwick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synden skal ha skjedd i juni.

- Det er vel ikke så mye snø i England nå? spør Krister Nylander (32) da den engelske avisa The Guardian ringer for å høre hva som står på. Ifølge Bollstabruk-mannen har snøscooteren hans aldri har vært utenfor Sverige.

- Hvis jeg skulle tatt den med noe sted, ville jeg dratt til et sted der det er snø, som for eksempel Finland, påpeker ingeniøren.

Byen Warwick, fire mil nordvest for Birmingham, er ikke kjent for store mengder snø.

Betaler ikke

Selv har Nylander knapt vært utenfor hjemfylket det siste året, og i England har han bare vært én gang, som skolegutt da han var 16. Den gangen ble skipet han var med i liggende fem dager til kai i Tilbury på grunn av en streik.

- Altså var jeg ikke i Warwick da engang, kommenterer Nylander. Han avviser at han har noe imot England, men ler i stedet godt av hele snøscooter-historien.

- Kanskje jeg skal ramme inn parkeringsbota, undrer han.

Samtidig fastslår han at han ikke har til hensikt å betale de 1211 kronorna (£90) som Euro Parking Collections krever av ham. Londonfirmaet spesialiserer seg på å kreve inn bøter fra utlendinger som har feilparkert i England og andre europeiske land – og tydeligvis også fra enkelte som aldri har vært der.

PÅ BAR BAKKE: Svensk snøscooter ble bøtelagt i England - uten å ha vært der.