- For enkelt, Hjort

- Det blir for enkelt og populistisk av helse- og sosialombudet å si at man ikke skal bli gammel på Grorud. Det er mange eldre i Norge som har det verre enn de som er gamle på Grorud, mener byråd for eldre og bydelene i Oslo, Høyres Bård Folke Fredriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kom inn 202 klager til sosialombudet i 2000. Det er 32000 pågående sosialsaker i Oslo. Det er med andre ord 0,6 promille som klager. Oslo kommune er oppe i en formidabel omlegging av helse- og omsorgssektoren.

- Vi har bygd 540 nye sykehjemsplasser, og er i ferd med å bygge ytterligere 400.

Han forklarer at byrådet ikke har myndighet til å gripe inn i mange av bydelssakene.

- Bydelene har ansvaret for dette selv, og fatter egne vedtak. Klageinstansen er fylkesmannen. Det vi må se på, er om saksbehandlingskompetansen og evnen til å gjøre riktige vedtak i bydelene er god nok. .

Han ber bydelene ta høyde for uforutsette utgifter når de budsjetterer, og påpeker at sparetiltak ikke kan gjøres gjennom kollektive vedtak om inndragelser av sosiale tjenester.

- Er det urovekkende når sosialombudet etter ti år i stillingen gir et råd til byrådet, så ber han om at dere lytter til det ombudet har å fortelle?

- Vi vurderer grundig de meldinger ombudet gir, sier Fredriksen.