- For et par måneder siden ble alle persiennene trukket ned, og siden har det vært helt «forseglet» der

Naboer sjokkert over skuddramaet der 38-åringen ble drept.

- ALLE PERSIENNENE BLE DRATT FOR: Naboer Dagbladet har snakket med, mener at persiennene ble lukket for for et par måneder siden. I går ble en 38 år gammel mann drept i dette huset på Enggata på Nabbetorp i Fredrikstad. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
- ALLE PERSIENNENE BLE DRATT FOR: Naboer Dagbladet har snakket med, mener at persiennene ble lukket for for et par måneder siden. I går ble en 38 år gammel mann drept i dette huset på Enggata på Nabbetorp i Fredrikstad. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ENGGATA, FREDRIKSTAD (Dagbladet): Dagbladet har snakket med flere av de nærmeste naboene til den 37 år gamle mannen som i går kveld ble skutt og drept av en mann (46) som seinere meldte seg til politiet.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det ikke var noen øyenvitner til hendelsen. Naboene avisa har snakket med, har verken hørt skuddene eller antydninger til bråk.

- Nei, vi har aldri sett noe bråk der, og vi hørte ikke skuddene i går heller, sier nabo Joakim Tangen Pedersen.

- Tilbaketrukket Han, kona Ann Karin Kristiansen og barna er på besøk hos naboene, som de er gode venner med.

- Det er et veldig sammensveisa nabolag der alle kjenner alle, sier de.

De sier det virket som om den avdøde var tilbaketrukket.

- Vi har aldri snakket med ham, men det har virket veldig ordentlig der. For et par måneder siden ble alle persiennene trukket ned, og siden har det vært helt «forseglet» i andre etasje. Vi har heller ikke sett så mange på besøk der, sier Tangen Pedersen.

Han og familien var hjemme lørdag kveld, men hørte ingenting før politiet ankom stedet.

Da var 37-åringen allerde livløs. Han ble funnet drept på sin bopel i Enggata i Fredrikstad, som Tangen Pedersen og vennene bor bare noen få meter unna.

- Aldri merket bråk Like før midnatt, meldte en 46 år gammel mann seg for politiet. Han er siktet for drap, opplyste politiet på en pressekonferanse på politihuset i Fredrikstad klokka 10 søndag.

IKKE HØRT NOE: Joakim Tangen Pedersen, med sønnen Theo Leander Tangen Pedersen, vennen Thomas Høyum og kona Ann Karin Kristiansen, hørte ikke noe til skuddramaet lørdag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
IKKE HØRT NOE: Joakim Tangen Pedersen, med sønnen Theo Leander Tangen Pedersen, vennen Thomas Høyum og kona Ann Karin Kristiansen, hørte ikke noe til skuddramaet lørdag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Han erkjenner kjennskap til skytingen, men foreløpig ikke straffskyld, opplyste politiet på en pressekonferanse.

Hvorfor er dere så sikre på at dere har rett gjerningsmann?

— Det er på grunn av oppløsningene han har gitt oss, de stemmer hittil. Det er ikke hvem som helst som kommer inn og sier jeg har gjort dette, sier politiadvokat Arild Eikaas.

- På Facebook Dagbladet møter en annen nabo av den avdøde.

- Jeg så det på Facebook, at det hadde vært skyting i nabolaget. Jeg ble veldig forskrekket, det er jo et stille nabolag, sier Heidi Haanstad.

Hun er ute og lufter hunden sin.

- Jeg går her hele tida, men jeg har aldri merket noe bråk eller noe annet i boligen der det skjedde. Det er nesten litt ekkelt å tenke på at man har barn som har lekt i nabohusene og i nærheten av der dette nå har skjedd, sier Haanstad.

Den siktede 46-åringen er norsk statsborger innvandret fra Jugoslavia, og den avdøde var 37 år, norsk statborger og opprinnelig fra Iran. Verken den drepte eller drapssiktede er registert av politiet for straffbare saker.

- Relasjonen mellom de to kan vi ikke gå inn på, sier politiadvokat Arild Eikaas til Dagbladet.

Er de i familie?

- Det vet jeg ikke, men nei, jeg tror ikke det, sier politiadvokaten.

Kan det ha vært et gjengopprør?

- Så langt har vi ikke kommet i etterforskningen ennå, så det kan vi ikke svare på, sier Eikaas.

- SÅ DET PÅ NETTET: Heidi Haanstad er ute og lufter hunden, i nabolaget der en 38-åring ble skutt og drept lørdag kveld. Hun hørte heller ingenting, men ble varslet om drapet, på Facebook. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
- SÅ DET PÅ NETTET: Heidi Haanstad er ute og lufter hunden, i nabolaget der en 38-åring ble skutt og drept lørdag kveld. Hun hørte heller ingenting, men ble varslet om drapet, på Facebook. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer