Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været:

For ett år siden var det 21,7 grader i Tromsø. I dag er det snøstorm

- Det kokte litt i topplokket, sier tromsøværing Tor Martin Berg Johansen.

SOMMER?: Ikke alle er like fornøyd med snøen som dalte ned i Tromsø i dag, 29. mai. Video: Tor Martin Berg Johansen / Kristina Yri /Instagram @ibico / Linnea Nordström / Rita Meyer / Brynmor Evans / Inga Medbø / Instagram @anniichot.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag viste gradestokken fire grader i Tromsø, til stor kontrast fra fjorårets temperatur på samme tid.

30. mai 2016 var det 21,7 grader i «Nordens Paris». I dag var bakken hvit av snø.

- Ikke unormalt

Signe Alvarstein er meteorologkonsulent i Meteorologisk Institutt i Tromsø. Hun erkjenner at mai har vært «litt kjølig», men at det ikke er videre unormalt med snø så seint på året.

- Det er store forskjeller på hva vi ser på som sommer i sør og hva folk ser på som sommer i nord. Vi blir kjempeglade for en sommerdag med 15 varmegrader, vi trenger ikke så varm temperatur.

Selv om Alvarstein mener at været ikke skiller seg så mye ut fra normalen, har mange Tromsøværinger uttrykt sine følelser for snøen på sosiale medier.

- Man kan ikke være værsyk

Kommentarer til flertallige videoer av snø lyder som følger: «Sommer i Tromsø», «Hva faen skjedde», «Sommeren er avlyst», «Akkurat det været man vil ha i slutten av mai».

  • Se video fra vinterland i Tromsø 29. mai øverst i saken.

Brynmor Evans (44) er en av dem som tok opp kameraet for å dokumentere.

- Det er bare sånn det er her. Vi har jo direktefly til Oslo da, humrer han.

Men å gå så langt som å klage på været, vil han ikke.

- Hvis du liker å bo på et eksotisk sted med mye vær og natur, så er Tromsø et fint sted. Man kan ikke være værsyk om man bor her oppe, da må man flytte sørover. Man må jo være optimistisk når man bor i Nord-Norge. Det er ikke noe problem, forteller han Dagbladet.

Irritert

En som ikke er like positiv er Tor Martin Berg Johansen (24). Han publiserte en video på Instagram hvor han sier klart ifra om hva han mener om dagens snøfall.

- Jeg dro ut fordi jeg tenkte at jeg skulle gjøre noe hagearbeid, ironisk nok. Jeg begynte å bli litt sulten, så jeg gikk inn igjen for å spise litt. Når jeg da ser ut av vinduet igjen så ser jeg bare hvitt. Da koker det litt i topplokket, forteller han til Dagbladet.

- Vi er i slutten av mai, og det er nå sommeren liksom skal begynne. Jeg husker ikke at det har snødd så mye i slutten av mai før.

Til sammenligning er det i dag 22 grader i Oslo, 17 grader i Bergen, og 15 grader i Trondheim.

Meteorolog Signe Alvarstein er likevel optimistisk:

- Vi får satse på at det blir bra i juni, og at vi i hvert fall kommer opp i et tosifret antall varmegrader.

Hele Norges coronakart