For farlig å lete i kraftverktunnel

Mann fremdeles savnet etter rasulykke i Odda.

FARLIG Å LETE:
Svandalsflona kraftverk der det gikk et ras lørdag. En person er funnet omkommet, mens en fortsatt er savnet etter raset. En person reddet seg ut og varslet om ulykken.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FARLIG Å LETE: Svandalsflona kraftverk der det gikk et ras lørdag. En person er funnet omkommet, mens en fortsatt er savnet etter raset. En person reddet seg ut og varslet om ulykken. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 Letingen etter mannen som er savnet etter rasulykken i Svandalsflona Kraftverk i Odda måtte utsettes mandag fordi det var for farlig å arbeide inne i tunnelen.

Den savnede antas omkommet. Mandag ettermiddag friga politiet i samråd med de pårørende navnet hans. Det er den 22 år gamle Simen Tveit Hjortland fra Feios i Vik kommune i Sogn og Fjordane.

Mannen som er funnet omkommet er 49 år gamle Roar Ringhus fra Vinje i Telemark.

Begge arbeidet inne i tunnelen til kraftverket da raset gikk lørdag ved 14-tiden.

Lensmann Øyvind Rosseland sier at begge ble ført med vannmassene langt bort fra stedet der de ble truffet av raset. Ringhus ble funnet om lag en kilometer unna, og Rossland regner med at Hjortland er ført enda lengre.

- Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å fortsette søket etter ham inne i tunnelen nå. Vi venter på rapport fra Hydros geologer, og så må vi pumpe unna vann. Bare pumpingen tar kanskje et døgn, sier Rossland til NTB.

(NTB)