For feit for New Zealand

Britisk sykepleier vil koste helsevesenet minst 75.000 kroner de neste fire årene.

NYTT KRITERIUM? Kvinnen omtalt under har en kroppsmasseindeks på hele 55,2. Over ser man en parkstatue i Singapore. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN
NYTT KRITERIUM? Kvinnen omtalt under har en kroppsmasseindeks på hele 55,2. Over ser man en parkstatue i Singapore. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En britisk sykepleier nektes opphold på New Zealand, fordi hun med sine 134 kilo er for feit.

Den 51 år gamle kvinnen hadde tilbud om jobb på et pleiehjem på New Zealand, men fikk nei på søknaden om oppholdstillatelse fordi hun har en kroppsmasseindeks på hele 55,2.

Det gjør kvinnen livsfarlig overvektig, mente immigrasjonsmyndighetene, som anslo at den britiske sykepleieren trolig ville koste helsevesenet i landet minst 75.000 kroner de neste fire årene.

Kvinnen, som rett nok måler 131 cm rundt livet, hevder at hun er i utmerket form, og bedyrer at det heller ikke har vært tilfeller av kreft eller kronisk sykdom i familien. Vekten har ikke hindret henne i å jobbe 60 timer i uka, argumenterte hun, men vant likevel ikke fram med anken.

Helsedepartementet på New Zealand anslo i 2007 at 36 prosent av den voksne befolkningen i landet var overvektige, og at en av fire var ekstremt overvektige.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer