For fjerde år på rad får pensjonistene mindre penger. Nå har Audun Lysbakken fått nok

SV mener «eldrepartiet» Frp er en bløff og tar med hasteforslag til Stortinget.

VIL ØKE PENSJONEN: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at Stortinget ikke kan gå inn og behandle trygdeoppgjøret. Han mener regjeringen tar fra de gamle og gir til de rike. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL ØKE PENSJONEN: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at Stortinget ikke kan gå inn og behandle trygdeoppgjøret. Han mener regjeringen tar fra de gamle og gir til de rike. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norge har fått det fjerde trygdeoppgjøret på rad som gir pensjonistene mindre å leve av. Og det skjer samtidig som det er full skattefest for landets økonomiske elite og samtidig som «eldrepartiet» Frp sitter i regjering.

SV-leder Audun Lysbakken er opprørt. Han sier regjeringen i praksis tar penger fra pensjonistene og gir til landets rikinger i form av skattelette.

- Og la meg gjenta: Dette skjer for fjerde året på rad, sier han.

Lysbakken lanserer nå et hasteforslag for å få årets trygdeoppgjør behandlet i Stortinget før sommeren. I utgangspunktet har Stortinget ikke anledning til å behandle trygdeoppgjøret hvert år.

0,75 til besværLøpende alderspensjon ble fra 2011 regulert noe lavere enn tidligere. Når alderspensjonen kommer til utbetaling skal den ikke reguleres med G, men med G minus 0,75 prosent. Mange år, som de siste fire, betyr det at pensjonistene mister kjøpekraft sammenliknet med resten av samfunnet.

Dette ønsker Audun Lysbakken å kompensere for umiddelbart. Han regner med at hasteforslaget hans får støtte fra resten av venstresida. Dermed er det trolig KrF som avgjør. Regjeringspartiene ventes å stemme mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer