1. nyttårsdag rydder muslimer:

Før folk rakk å stå opp, hadde muslimene ryddet opp etter nyttårsfesten. - Det er ikke bare søppelet vi er her for

Gruppa ønsker å vise den positive siden av islam.

TIDLIG PÅ: Menigheten Muslimer for fred ryddet rådhusplassen i København første nyttårsdag. De ønsker å vise den positive siden av islam. Foto: Muslimer for fred / Facebook
TIDLIG PÅ: Menigheten Muslimer for fred ryddet rådhusplassen i København første nyttårsdag. De ønsker å vise den positive siden av islam. Foto: Muslimer for fred / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 8 i dag tidlig, den første dagen i 2017, var en gruppe muslimer allerede i gang med å fjerne søppel etter nattas store nyttårsfeiring på Rådhusplassen i København, skriver danske TV 2.

Samtidig ryddet muslimer i Norge opp etter nyttårsfeiring både i Oslo, Jessheim, Kristiansand, Tønsberg og Fredrikstad.

Formålet er ikke bare rene gater i seg selv. De ønsker å endre en del menneskers oppfatning av muslimer.

- Dette er ikke en opprydning som redder verden, men det er en liten symbolsk gest som kan inspirere noen og vise et positivt bilde av vårt samfunn, oss muslimer og det som vi mener er den riktige siden av islam, sier Imad Malik, initiativtakeren bak menigheten Muslimer for fred som er en del av Ahmadiyya-bevegelsen i Danmark, til TV 2.

TOK ET TAK: Rundt 30 personer fra menigheten stilte opp for å rydde opp etter nyttårsfesten. Foto: Muslimer for fred / Facebook
TOK ET TAK: Rundt 30 personer fra menigheten stilte opp for å rydde opp etter nyttårsfesten. Foto: Muslimer for fred / Facebook Vis mer

- Vi gjør dette fordi frivillighet fungerer som limet i samfunnet og vi ønsker å vise at vi muslimer bidrar på en positiv måte til lokalsamfunnet, sier Mahmood Ahmad, pressekontakt i Ahmadiyya Muslim Jama´at i Norge, til Dagbladet.

RYDDET I VIGELANDSPARKEN: Norske muslimer ryddet i dag tidlig i Vigelandsparken. Foto: Privat
RYDDET I VIGELANDSPARKEN: Norske muslimer ryddet i dag tidlig i Vigelandsparken. Foto: Privat Vis mer

- Ikke bare søppelet

«Muslimer for fred», i grønne vester for anledningen, ønsker fordommene til livs, men de rydder mest av alt for å vise at de er en del av samfunnet og for å vise at de er tro mot sitt land Danmark, skriver den danske nyhetskanalen.

- Så det er ikke bare søppelet vi er her for. Hvis ikke vi fjernet det, ville København kommune ha fjernet det. Vi vil sende et positivt signal til alle dansker, muslimer og ikke-muslimer, sier Malik, som sier at den offentlige debatt preges av mye negativt om muslimer.

- Vi hører om IS, Syria-farere og at unge muslimer ikke er lojale overfor Danmark. Vi vil vise at det lønner seg å være lojal overfor landet man bor i, sier Malik.

- Profeten har sagt at renslighet er halve delen av troen, og kjærlighet den andre delen. Det er veldig sørgelig det som skjedde i Istanbul i natt. Vi mener at islam ikke har noe med slike barbariske handlinger å gjøre. Vi skal ha kjærlighet til landet vi bor i, som er Norge, sier Ahmad, som plukket søppel på Jessheim i dag.

RYDDET PÅ JESSHEIM: Denne gjengen ryddet opp etter nyttårsfeiringen på Jessheim. Foto: Privat
RYDDET PÅ JESSHEIM: Denne gjengen ryddet opp etter nyttårsfeiringen på Jessheim. Foto: Privat Vis mer

Norsk menighet

Ahmadiyya-bevegelsen har mottoet «Kjærlighet til alle - Ikke hat mot noen».

Gruppa kjemper mot radikalisering av unge muslimer.

I Norge går det fram av menighetens hjemmeside at «Islam betyr fred», at de fordømmer terrorisme, at de er lojale mot landet sitt og at den sanne betydningen av jihad bare handler om selvforsvar og at de tror at det beste selvforsvar i vår tid er å «vinne fienders hjerter gjennom å spre vår lære, fred og kjærlighet».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer