For første gang har en skjære fløyet til Svalbard

Overrasket eksperter.

OBSERVERT PÅ SVALBARD: For første gang har man registrert at en skjære har fløyet til Svalbard. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
OBSERVERT PÅ SVALBARD: For første gang har man registrert at en skjære har fløyet til Svalbard. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang har man registrert at en skjære har fløyet til Svalbard. En ornitolog kaller det en bombe.

- At skjæra nå er observert på Svalbard, er det vi ornitologer kaller en bombe, sier seniorrådgiver Georg Bangjord i Statens Naturoppsyn til Svalbardposten.

Ifølge Bangjord er skjæra fugleart nummer 213 som er registrert på øygruppen, og stadig nye arter har funnet veien nordover de siste årene.

Skjæra landet ifølge Aftenposten utenfor stasjonen til Meteorologisk institutt på Bjørnøya, den sørligste av Svalbards øyer. På et fuglebrett like ved sto en kjøttmeis, som også var ny på Svalbard for to-tre år siden.

Fugleforsker Sveinn Are Hanssen i Norsk institutt for naturforskning tror imidlertid ikke at skjæra vil slå seg ned i nord.

- Neppe. Skjæra og de øvrige kråkefuglene bygger gjerne store reir i trær, og trenger mye kvist. Noe slikt finnes verken på Bjørnøya eller på Svalbard for øvrig, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer