Valg i Israel:

- For første gang har Netanyahu en reell utfordrer

Valget i Israel er «som en fotballkamp der den jødiske høyresida og sentrum-venstre er de to lagene - mens araberne er ballen».

ÅPENT: Hvem som blir statsminister etter tirsdagens valg i Israel er uklart: Benjamin Netanyahu (t.v) eller Benjamin Gantz (nr 2 f.v på plakat til høyre) og hans blå og hvite koalisjon. Valget har uansett lite å si for Israels uønskede minoritet, de rundt 1,8 millionene med israelske arabere, mener mange. Foto: Oded Bality / Ap / Scanpix
ÅPENT: Hvem som blir statsminister etter tirsdagens valg i Israel er uklart: Benjamin Netanyahu (t.v) eller Benjamin Gantz (nr 2 f.v på plakat til høyre) og hans blå og hvite koalisjon. Valget har uansett lite å si for Israels uønskede minoritet, de rundt 1,8 millionene med israelske arabere, mener mange. Foto: Oded Bality / Ap / ScanpixVis mer

Hvem som blir Israels nye statsminister etter tirsdagens valg i Israel er åpent: Blir det Israels statsminister siden 2009, Benjamin Netanyahu - eller klarer den tidligere israelske hærgeneralen Benjamin «Benny» Gantz å ta over tronen?

- Målinger viser at Gantz parti får flere stemmer enn Netanyahus, men at Netanyahus koalisjon likevel vinner til slutt. Men alt er uvisst, sier Haaretz-kommentatoren Gideon Levy.

Isolert og fremmedgjort

Levy synes det snart forestående israelske valget er nedslående. Spesielt siden både Netanyahu og utfordrer Gantz er så klare på at de ikke vil samarbeide med de to israelsk-arabiske partiene.

- De israelske araberne er totalt isolert og fremmedgjort. De er ekskludert fra den politiske arenaen. Dette viser den mørke siden av Israels demografi: At 20 prosent av innbyggerne får beskjed om at de ikke er ønsket, sier Levy.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.