Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For første gang på 19 år er Grenaderløpet avlyst

Det er ikke nok snø på Østlandet. 

LØP AVLYST: Grenaderløpet i Nordmarka er avlyst grunnet snømangel. Birken, som disse gutta går, er foreløpig ikke rammet av samme skjebne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LØP AVLYST: Grenaderløpet i Nordmarka er avlyst grunnet snømangel. Birken, som disse gutta går, er foreløpig ikke rammet av samme skjebne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på 19 år må Grenaderløpet avlyses, skriver Budstikka.

Snømangel i Nordmarka setter en stopper for rennet, som skulle gått 18. februar. Både i originaltraseen mellom Hakadal og Asker og i reserveanlegget Ringkollen er det mangel på snø.

- Håpet var at det i løpet av denne helgen skulle komme nok snø til at vi hadde flyttet til Ringkollen, men kun med 8 centimeter ble det for lite, heter det i en melding fra arrangøren til de påmeldte.

Det er sjette gang siden 1990 at Grenaderløpet blir avlyst.

- Det er fryktelig bittert. For meg som rennleder har det vært viktig å få avviklet rennet, og jeg liker også dårlig å flytte rennet. Å avlyse rennet er siste tiltak, og ikke noe særlig, sier rennleder Håvard Lillegård til Budstikka.

71 langrennsløpere var påmeldt. Deltakerne får igjen det meste av rennavgiften på mellom 950 og 1150 kroner.

"Komiteen har sjekket flere traseer for mulige alternativer, men alle steder vi har sjekket er det lite snø og kun is i løypene. Da er det umulig å arrangere på en forsvarlig måte og dessverre så må vi avlyse Grenaderrennet", heter det i en melding på rennets nettsted.

Grenaderen er et minneløp som er blitt arrangert siden 1969. Med sine 90 kilometer fra Hakadal til Asker er rennet et av verdens lengste turrenn.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling