Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Registrert ungdomskriminalitet økte over 20 prosent i Oslo i 2016

For første gang på sju år øker ungdomskriminaliteten i Oslo

Vinningskriminalitet er anmeldt flest ganger.

FLERE FORBRYTER SEG: Økningen i ungdomskriminalitet gjelder begge kjønn og både i gruppene under og over 15 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FLERE FORBRYTER SEG: Økningen i ungdomskriminalitet gjelder begge kjønn og både i gruppene under og over 15 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den registrerte ungdomskriminaliteten i Oslo økte med over 20 prosent i 2016. Det er vinningskriminalitet som er anmeldt flest ganger.

Ungdomskriminaliteten økte med over 20 prosent i 2016, etter sju år med nedgang, ifølge Aftenposten. Det viser Salto-undersøkelsen, en årlig undersøkelse utført i samarbeid med Oslo kommune og politiet.

Økningen i ungdomskriminalitet gjelder begge kjønn og både i gruppene under og over 15 år. Vinningslovbrudd er anmeldt flest ganger, men også i voldskriminalitet har det vært en utvikling.

I 16 av voldshendelsene fra i fjor ble fire personer eller flere under 18 år anmeldt for å ha utført volden sammen.

Rapporten viser også at nesten fire ganger så mange jenter under 18 år ble utsatt for seksuallovbrudd som gutter i hovedstaden.

Antallet narkotikalovbrudd begått av personer under 18 år har økt med over 50 prosent, fra 199 lovbrudd i 2015 til 305 i 2016. Dette tallet er likevel lavere enn de ni foregående årene.

NTB